Borítókép: Tekints vissza Lewis Hamilton kezdeti éveire!

Tekints vissza Lewis Hamilton kezdeti éveire!

Lewis Hamilton az F1 történetének egyik legnagyszerűbb versenyzője, ezért érdemes kicsit a korai éveit is megismerni. A többszörös F1 bajnok brit pilóta ugyanis hosszú utat járt be a száguldó cirkuszig.

1991-ben távirányítós autókkal versenyzett

Lewis Hamilton már kisgyermekként is rajongott a versenyzésért. 6 évesen részt vett a brit BRCA nevű távirányítós autókkal vívott versenyen, és végül a 2. helyezést érte el. Számos profi felnőttet maga mögé utasított a verseny folyamán.

A fiatal Hamilton ekkoriban már élesben is szerette volna kipróbálni a versenyzést, de néhány évet még várnia kellett. Nem csoda, hogy később a távirányítós autókat gokartra, majd F1-es járművekre cserélte.

Ha Te is a brit bajnoknak szurkolsz, nézz szét a FansBRANDS.hu Lewis Hamilton termékei között!

8 évesen gokart bajnokságon vett részt

Szinte minden brit fiatal tehetség számára a gokart jelenti az első állomást a Forma 1 felé. Az autóversenyzés csúcsára vezető úton Hamilton 1995-ben indult el. 10 évesen megnyerte az STP gokart bajnokságot, és már akkor mindenki csodagyereknek tartotta.

Hamilton a Mercedes gokartjával lett bajnok, és a német csapat tökéletesen bízott a fiatal pilótában. 12 évesen már szerződést ajánlottak neki, hogy a későbbiekben akár az F1-es csapatban is szerepelhessen.

13 évesen már Forma 1-es csapathoz igazolt

Hamilton 12 évesen a McLaren Mercedes fiatal pilótáknak szervezett programjában vett részt. Tehetségét ott is bizonyította, ezért 13 évesen már hivatalosan is egy Forma 1-es csapat tagja volt.

Mielőtt az F3-ba feljutott, versenyzett a Formula A és Formula Super A kategóriákban is. Ez kiváló tapasztalatszerzést jelentett számára, és nagyobb magabiztossággal indulhatott a legrangosabb versenysorozatban.

16 évesen jött az F3

A Formula 3 minden versenyző karrierjében mérföldkő szokott lenni. Ilyenkor már egyre jobban megmutatkoznak a pilóták közötti apró különbségek, és szorosabbak a versenyek.

Hamilton 16 évesen debütált az F3-ban, és hamar a csúcsára jutott. A következő évben már számos sikert aratott, és megállíthatatlanul száguldott az F1 irányába.

2003-ban volt az első nagy sikere

Hamilton gyorsabban haladt az autóversenyzés ranglétráján, mint bárki más korábban. 18 évesen szerezte meg az első rangos címét, amikor a Formula Renault 2.0 UK Championship bajnoka lett.

A bajnokság utolsó előtti futamaiban már nem volt kétséges Hamilton győzelme. Riválisai előtt számos ponttal vezetett, így nyugodtan fejezhette be a szezon végi versenyeket. Később az F3 többi ágában is kipróbálta magát.

Lewis Hamilton már 6 éves korában profikkal versenyzett, igaz, akkor még csak távirányítós autókkal. Később azonban az autóversenyzés egyik legnépszerűbb és legsikeresebb pilótája lett, ami a mai napig töretlen.