Borítókép: Időhiányban szenvedsz? Így iktasd be az edzést és az egészséges táplálkozást a napirendedbe

Időhiányban szenvedsz? Így iktasd be az edzést és az egészséges táplálkozást a napirendedbe

Forrás: getty images
Igen, van hogy tényleg annyi a munka, hogy semmi időnk nincs edzeni. Na ilyenkor kell erre figyelni.

Szia Szilvi!

Olyan munkahelyem van, ami mellett sajnos kb semmi időm nincs arra, hogy legalább heti 1-2 órát eljárjak edzeni. Próbáltam összehozni, de nem sikerült.
Rendszeresen biciklivel járok mindenhova, hogy legalább ennyi mozgást végezzek.
Az étkezésekkel próbálom magam picit tartani, de már arra se tudom mit találjak ki. Te mit ajánlasz, mondjuk egy napra, hogy nézzen ki az étrend? (Reggeli-ebéd-vacsora). A munkám elég mozgalmas és pörgős, van amikor egy reggeli átcsúszik sajnos ebédre.. ebben kérném most a segítségedet! Előre is nagyon szépen köszönöm!

SZAKÉRTŐNK, PULAY SZILVI VÁLASZA:

Szia!

Tulajdonképpen minden szervezés kérdése, megértem, hogy munka amellett nehéz-tényleg, mert én is voltam ilyen helyzetben-, de rajtad múlik, hogy mire mennyi időt szánsz. Ahhoz, hogy egészségesen táplálkozz, talán csak kicsivel több idő kell, mint amikor "bármit megeszel".

Én azt javaslom -nekem bejött-, kelj egy kicsivel korábban, készíts magadnak egészséges reggelit - például zabkását, vagy teljes kiörlésű lisztből készült szendvicset zöldséggel, sajttal, stb. (ezek tényleg max 10 perces ételek), és gondoskodj a tízóraidról és uzsonnáról is. Dobj be egy almát, olajos magvakat/fehérjeszeletet/kölesgolyót a táskádba.
Ha nem tudsz még korábban kelni, hogy az ebédedet is elkészítsd aznapra, akkor azt előző nap este tedd meg. Ha ez sem játszik, vagy nem mindig tudod megoldani, hétvégén főzz nagyobb adagokat/többfélét. (Egy-két napig a hűtőben, majd a mélyhűtőben elállnak, s este csak előkapod, így másnapra kienged az étel). Vacsorára pedig egy tonhalas sali elkészítése már tényleg csak pár perc.

Szóval szerintem "logisztika" és elhatározás kérdése a dolog.
Nagyon remélem, hogy sikerül és tudtam segíteni :)

Ha neked is van kérdésed Szilvihez, itt felteheted. A többi szakértőnkkel pedig ide kattintva ismerkedhetsz meg.