hibiszkusz tea

5 érv, amiért megéri rákattanni a hibiszkusz teára

Forrás: Hasan Albari/Pexels
Itt a hideg idő, ami egy jó kis teázós időszak. Ha olyat keresel, ami egyszerre finom, és bővelkedik jótékony hatásokban, akkor a hibiszkusz tea a neked való!
  1. Köztudott, hogy a hibiszkusz tea telis tele van C-vitaminnal, így remekül erősíti az immunrendszert, tehát ebben a náthás időszakban megéri rendszeresen fogyasztani. Megelőzésre és a betegség kezelésére is ajánlott!
  2. Több kutatás is bebizonyította már, hogy segít a fogyásban is! A tea ugyanis gátolja az amiláz termelését, ami segíti a keményítő és szénhidrát felszívódását a szervezetben.

  3. A hibiszkusz teában lévő fitokemikáliák csökkentik a gyulladásokat, így nem csak megbetegedés alatt, de ízületi problémák esetén is érdemes kortyolgatni. Futóként ez hasznos, ugye?

  4. A hibiszkusz tea a máj egyik legjobb barátja is, ugyanis javítja a méregtelenítő folyamatokat, és erősen tartja ezt a szervedet. De ez csak akkor igaz, ha nem iszol meg belőle naponta 6-8 csészénél többet, akkor ugyanis már épp ellenkező hatás érhető el.

  5. Segíti az emésztésed és veséd megfelelő működését is. Természetes vízhajtóként is működik, a csalánteától gyengédebb változatban.

Naaa, holnaptól te is fogyasztod majd naponta?