Borítókép: Hazai futók és a kedvenc ON modelljük

Hazai futók és a kedvenc ON modelljük

Forrás: ON
Néhány hazai futó egy ideje teszteli az ON márka különböző modelljeit, és most el is mondták a véleményüket a cipőkről!
A márkáról

A svájci brand csupán bő egy évtizede indult, és máris az egyik leggyorsabban növekvő futómárka a piacon. Az ON-t Olivier Bernhard, David Alleman és Caspar Coppetti alapította – céljuk egy tökéletes termék kifejlesztése és egyedi futóélmény létrehozása volt. Az ötletből prototípus lett, 10 évvel később pedig, mára már több mint 50 ország 6500 boltjában elérhetőek a futócipőik. Szabadalmazott technológiájuk a CloudTec: a talp talajfogáskor puha, elrugaszkodáskor kemény, így hihetetlenül dinamikus mozgást biztosít. Vízszintesen és függőlegesen egyaránt csillapít, ráadásul alkalmazkodik a futó lábállásához és mozgásához is.

Lubics Szilvia: „Öt hónapja volt lehetőségem kipróbálni az ON Cloudstratust. Érzésre a cipő nagyon könnyű és puha, mégsem volt benne az a "belesüppedős" érzésem. Amitől féltem: a cipő 8mm-es dropja, mivel én csak 10 mm-es dropú cipőket használtam eddig, de ez nem okozott semmi kellemetlenséget. 2 hét használat után már egy 80 kilométeres versenyt is futottam benne, gond nélkül. Az első pár Stratusomba több, mint ezer kilométert tettem összesen. Én javarészt terepen is ezt használom, persze arra nem ideális, mert "be tudja gyűjteni" a kavicsokat, de a komfortérzet kárpótol az időnkénti megállásokért.”

CK Péter: "Terepfutóként a Cloudultra az, amit az ON modelljei közül az utóbbi 3 hónapban tesztelek, leggyakrabban használok. Amivel engem megvett, ami nekem a legszimpatikusabb, az a kényelmes talp(szerkezet), valamint keskeny lábú futóként a felsőrész; ami már a felvételnél körbeöleli a lábamat, a fűzőt behúzva pedig tökéletes lábtartást biztosít. Száraz időben nekem jó választásnak bizonyult."

Poór Brigitta: „Az én jelenlegi kedvenc On Running modellem a Cloudventure Peak. Kiváló terep versenycipő, 4mm droppal. Aki nem szereti a túl nagy párnázottságot (mint én), annak tökéletes választás edzésekhez is bevenni a hegyeket. Rendkívül dinamikus, szuper könnyű és gyors cipő, nem mellesleg pedig eszméletlen jól is néz ki!”

Hegyi-Sági Adrienn: „Februárban fedeztem fel az ON Cloudventure PEAK terepfutó cipőt, ami azóta is nagy kedvencem lett. Könnyű, de nagyon strapabíró és kialakításának köszönhetően egy gyors versenycipő is egyben. Számomra fontos a magabiztosság terepen, és mindezt biztosítja számomra. A keskeny lábamra pont illik, pontosan érzem a talaj minden rezdülését benne. Másik nagy kedvencem az aszfalton az ON Cloudstratus, mely az extra párnázottságának köszönhetően hosszútávon is kényelmet nyújt. Az Ultrabalaton rám eső 110 kilométerét ebben futottam, és mindvégig teljes komfortot biztosított, nem fáradt el benne a lábam, és nem is fájdult meg a végére sem.”

Kiss-Francsics Ágnes: „Nemrég jött egy lehetőség, hogy tesztelhetném az ON Running legstabilabb modelljét, a CloudAce-t, amit azóta le sem akarok venni! Rengeteg triatlonversenyen csalódtam benne nagyon pozitívan, hiszen a talpam egy 100km pluszos bringa után sem fájt benne futás közben. Plusz az edzőm is mondta, hogy fényévekkel szebben futok benne, mint az előző cipőimben. Nagyon megkedveltem az elmúlt hónapokban, bár most volt rajtam párszor egy Cloudstratus is, és szerintem a következő cipőm (gyors versenyekre, tempófutásokhoz) az lesz, a hosszúakra pedig marad az Ace.”

Garas Attila: "Ránézésre sokkal puhábbnak gondoltam a cipőt, tesztfutásaim során viszont kiderült pont annyira kemény, ezáltal stabil az ON Cloudswift amennyire kell. Többféle talajon is megállta a helyét, legyen az aszfalt, térkő vagy sík terep, nem csúszott, jól csillapított, és a sarok rész is fixen fogta a lábat. A nyelv kialakítása is kényelmes viselet, a cipő a szellőzése is jól vizsgázott. Aki a karakteresebb cipőket szeretik azoknak jó futótársa lesz a jövőben!