Borítókép: Megjelent az ősz első Runner’s World magazinja – 39 oldalas „Futás 40 felett” melléklettel!

Megjelent az ősz első Runner’s World magazinja – 39 oldalas „Futás 40 felett” melléklettel!

Olvasd el főszerkesztőnk, Birta Brigi ajánlóját!

Telepakoltuk a friss Runner’s Worldöt (is) olyan témákkal, amik segíthetnek egy hobbisportolónak abban, hogy ne csak a teljesítményén javítson, de a sportot a mindennapi életbe is jobban be tudja illeszteni. Címlapunkon a svéd szupersztár, Emelie Forsberg látható, akivel exkluzív interjút is készíthettünk, és aki az utóbbi időben már anyaként próbál helytállni az élsport világában. Sokat mesélt arról, hogy tudja összeegyeztetni a családot a rengeteg edzéssel, és miként változott meg a hozzáállása a családalapítás óta. Triatlonedző szakértőnk pedig arra ad tippeket, hogyan lehet jól összeegyeztetni a családi elfoglaltságokat a munkával és egy triatlonversenyre való felkészüléssel.

emelie forsberg

A tempó kérdése is sokakat foglalkoztat, gyakran láthatjuk a közösségi médiában, hogy valaki degradálja egy-egy időeredményét, míg másnak az már "űridőnek" számít. Nos, a tempó valóban relatív mindenki számára. Az a fontos, hogy megtaláld, számodra mit jelent a gyorsaság, és egy-egy tempó különböző távokon, és abból próbálj fejlődni és kihozni a maximumot. Naná, hogy ebben is segítünk!

gyorsasag

Ha már régóta kacérkodsz a pulzus alapú edzés gondolatával, de nem szeretnéd teljesen keretek és szabályok közé szorítani az edzéseidet, egy átfogó anyagot is találsz arra vonatkozólag, hogyan építsd be úgy, hogy közben egy kis lazaságot is hagysz magadnak.

pulzus

Tesztzóna rovatunkban futócipőket mutatunk be, amit az amerikai csapat tagjai teszteltek le alaposan: különböző testalkatú, teljesítményű, heti kilométerszámot futó alanyok próbálták ki a lábbeliket és írták meg róluk őszinte véleményüket!

futócipő teszt

Ha pedig megfordítod a Runner’s Worldöt, ott találod a Futás 40 felett mellékletünket, melyben számos tippet adunk arra vonatkozólag, ha most kezdenél el sportolni, de akkor is, ha egy ideje jó ideje rendszeresen mozogsz. Hazai híres sportolók, mint Maráz Zsuzsanna, Wermescher Ildikó, Bogár János s Gajdos Tamás, akik bőven túlfutottak már a 40-en, mesélik el saját tapasztalataikat!

futas 40 felett

De ezeken kívül olvashatsz a formaidőzítésről, egy izgalmas interjút Káldy Zoltánnal, amit Simonyi Balázs készített, vagy tippeket arról, hogy ne hízz meg, ha már elmúltál 40 és nehezebb tartani a formád. Szóval, érdemes beszerezni és elolvasni a magazint!