Borítókép: Megjelent a legújabb Runner's World - olvasd el megbízott főszerkesztőnk, Juli ajánlóját!

Megjelent a legújabb Runner's World - olvasd el megbízott főszerkesztőnk, Juli ajánlóját!

Először is aggodalomra semmi ok, Brigi nem tűnt el, csak anyuka lett, és három lapszám erejéig én helyettesítem a Runner’s World összeállításában.

Télen ugyebár nem a legnagyobb slágertéma a futás, kivéve 2020-ban, amikor a járvány második hullámában a futás igencsak toplistás örömforrás. Ebben a lapszámban különös figyelemmel jártuk körbe a „kocafutás” vs. „profi” futás témakörét. Megkérdeztünk egy csomó szakembert és lelkes hobbifutót, hogy szerintük tényleg két külön világ-e a kocák, illetve a futást sokkal komolyabban vevők világa, de senki ne aggódjon! Talán nem lőjük le a poént, ha eláruljuk, hogy arra jutottunk, a futás mindenkié, és mindenki élvezze úgy, ahogyan neki a legjobb.

Arról már sokat olvashattunk, hogy a kávéval és a koffeinnel kapcsolatban bizonyára vannak tévhiteink. Szakértőnk most nagyon alaposan rendet csinál a fejekben. Olvasd el cikkünket a stimulátor hatásról, és a jövőben biztosan megfontoltabban tolod majd a koffeint!

Teljesítménydiagnosztika. Biztosan vannak olyanok, akik első blikkre talán átlapozzák majd ezt a cikket, mert nem szeretnek belemenni a tudományos részletekbe. Van nekik egy jótanácsom! Ne tegyék! Íme egy olyan cikk a teljesítménydiagnosztikáról, amely életszerűen és olvasmányosan járja körbe a témát. Vigyázz! A végén még te is kedvet kapsz!

Hol jobb futni, Japánban vagy Amerikában? Két fantasztikus magyar futó történetén keresztül mutatjuk be, hogy milyen a futóélet a világ két, tőlünk igen távoli pontján. Néha nagyon izgalmas látni, mennyire más a kultúrája a futásnak a különböző kontinenseken, és ennek egyes elemeiből inspirálódhatunk is.

Ezen a télen nem fogunk futóversenyeken részt venni. Vagy mégis? Igen! Összegyűjtöttünk néhány nagyon izgalmas futóeseményt, hogy a járvány idején se maradjunk érmek nélkül.