Borítókép: Nyílt levél a Nyári futónak a Téli futótól

Nyílt levél a Nyári futónak a Téli futótól

Forrás: getty images
Szuper motiváció az alábbi üzenet, amit Danielle Cemprola, egy amerikai futó írt!

Kedves Nyári futó énem,

Igen, te, akinek verejték patakzik a lábairól a cipőibe. Te, akinek egy száraz pont sincs a trikóján. Te, kinek copfja úgy néz ki, mint egy szénakazal. Tudom, hogy ettől tartottál egész évben, de most elérkezett - és, ahogy mindig, most is túl korán. Meleg van és már javában tombol a nyár.

7 éven keresztül - mióta futsz -, gyűlölted a nyarat. Mások alig várják a júliust (igen, ők valószínűleg valamilyen hideg helyen élnek), te pedig csak arra vársz, hogy végre december legyen. De az a helyzet, hogy nálad forró a nyár, 3-4 hónapig kell kibírni. De itt az ideje annak, hogy békét köss ezzel az évszakkal, nem gondolod?

Minden évben panaszkodsz a nyár miatt. Vágod a centiket őszig, a lehető legkevesebbet teszel annak érdekében, hogy fitt maradj, és csak imádkozol azért, hogy október elején még jól menjen a futás. A sok-sok izzadástól még jobban oda kell figyelned a hidratációra, ami óriási kihívás számodra. A hosszú futást lehetetlennek tartod. De ki mondta, hogy nyáron kötelező maratonra készülni?

Annyi módja van annak, hogy ebben az évszakban is élvezd a futást! Mi lenne, ha gyorsmunkát végeznél? Kevesebb ideig leszel a szabadban, de sokat teszel azért, hogy formában tartsd magad. És mi történne, ha eljárnál konditerembe erősíteni? A kemény fenék és az erős törzs is segítik a jó teljesítményt. Vagy esetleg kihozhatnád a garázsból a bringát és tekerhetnél hétvégente a családdal? Így biztos, hogy szórakoztatóbb lenne a mozgás!

Persze, mindenkinek megvan a maga kedvence a hőmérsékletet és az évszakokat illetően. Egyesek a meleggel, mások a hideggel küzdenek. Ezt te is pontosan tudod. De nehogy bedobd a törülközőt! Inkább találj magadnak valami olyan edzést nyárra, amiben örömödet leled! Az őszi versenyszezon mindjárt a nyakadon lesz, hiába tűnik most fényévnyire. Ahelyett, hogy panaszkodnál, inkább mondj köszönetet a nyárnak, hogy dolgozhatsz a gyengeségeiden!

Előre is köszönöm,

A Téli futó

Ha szükséged van egy kis motivációra, pörgesd végig a galériát, amiben a tavalyi év legjobb idézeteit találod!