Borítókép: Sikerült elérnie a kitűzött célt! Lubics Szilvia 4. lett a Badwateren, bőven szintidőn belül teljesítette a versenyt

Sikerült elérnie a kitűzött célt! Lubics Szilvia 4. lett a Badwateren, bőven szintidőn belül teljesítette a versenyt

Lubics Szilvia a nők közül 4. helyen, összetettben pedig a 27. helyen végzett a Badwater nevű versenyen, de ezt már biztos tudjátok. A versenyt mi is követtük, íme az összefoglaló!

A versenyről

A Badwater ultramaraton távja 135 mérföld, vagyis 217 km, Kaliforniában rendezik meg, útvonala pedig áthalad a (már a nevéből adódóan is hírhedt) Halál-völgyön is. A szintemelkedés összesen 4450 méter, ám a legnagyobb nehézséget a 45-50 fok jelenti. Mindössze 100 fő indulhat a versenyen, akiket a szervezők választanak ki a futók által beküldött pályázatok alapján. A versenyzőknek saját maguknak kell a frissítésről gondoskodniuk. Lubics Szilviát Lubics György, Simonyi Balázs, Vajda Zoltán és Sarkadi Zoltán kísérték végig az úton.

Forrás: Facebook
Szilvi és a csapata

Szilvi célja az volt, hogy a 48 órás szintidőn belül teljesítse a versenyt - ez ugye végül sikerült is neki, hiszen 36:09:12-es időeredménnyel ért célba.

Ottani idő szerint Szilvi a harmadik turnussal rajtolt, 23:00-kor. A rajtot követően végig vezette a női mezőnyt, a 115. kilométerig minden rendben zajlott, aztán a futó Facebook oldalán azt olvashattuk, hogy az ezt követő hőség és az emelkedő kikészítette Szilvit, ezt követően többször megállt pihenni és nem is tudott érdemben futni.

Forrás: Facebook

Nehéz volt követni a haladását, mert többször is előfordult, hogy 1 órán át nem adott jelet a gps-e. Az egyik ilyen eset pont a 131-es mérföldnél történt, közel a célhoz, ekkor rengeteg szurkoló izgult, hogy mi történt vele. Az előtte haladó vetélytárs, Amy Costa már beért, az ő jelét és idejét látni is lehetett, azonban Szilvinek egyik adata sem frissült. Többségünk biztos, hogy félpercenként frissítette az eredményeket jelző táblázatot, közben a térképet és a Facebookot is figyeltük, hogy van-e valami új fejlemény.

Végül kiderült, hogy a 4. helyen ért célba a női versenyzők közül, abszolút a 27. helyen végzett.

Így köszönte meg Facebook oldalán a rengeteg gratulációt és a sok szurkolást:

Sziasztok! Nemrég értem vissza a versenyről a szállásunkra, és a telefonomat bekapcsolva teljesen meghatódtam. Köszönöm...

Posted by Lubics Szilvia on Wednesday, July 12, 2017

Gratulálunk!