Borítókép: 4 kényeztetés, ami a futóknak egyszerűen jár

4 kényeztetés, ami a futóknak egyszerűen jár

Forrás: Europress
Ha futó vagy, biztosan nagy gondot fordítasz arra, hogy egészségesen élj. Vasárnap délig az ágyban gyorskaja evéssel összekötve szóba sem jöhet, és az sorozatmaratonok is felejtősek? Pedig van, amikor lehetsz egy kicsit rossz!

Legyél önző!

Ha például egy versenyre készülsz, igenis megengedheted magadnak, hogy szombatonként hosszú órákra eltűnj futni, hogy sokat költs cuccokra, korán lefeküdj aludni esténként, és magadra koncentrálj. Ha lemegy a verseny, akkor úgyis visszatérsz a normál kerékvágásba. De ne foglalkozz mással, csak magaddal!

Egyél sütit!

Attól még, hogy odafigyelsz a helyes táplálkozásra, néha-néha megjutalmazhatod magad egy finom sütivel ebéd után, hiszen olyan keményen dolgozol! Oké, nem kell belőle rendszert csinálni, de azért lendít a teljesítményeden, ha nem vagy mindig szigorú magaddal!

Menj masszázsra!

A masszázs egy olyan kényeztetés, amivel egy futónak hetente vagy kéthetente mindenképpen élnie kell. Regenerálódnak tőle az izmaid és ízületeid, és nem csak fizikailag, de mentálisan is feltöltődhetsz. Szóval, ez jár neked!

Aludj sokáig!

Kinevetnek a barátaid, mert már este fél 10-kor ágyban vagy? Mi mást tehetnél, ha reggel fél 6-kor kelsz, hogy munka előtt letudd az aznapi edzést. Nem foglalkozz senkivel, az alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy jó formában maradj, és nehezebben sérülj le. Hajrá!