Borítókép: A futás büntetésnek tűnik? Ettől még ne add fel!

A futás büntetésnek tűnik? Ettől még ne add fel!

Forrás: getty images
Az egyik legmisztikusabb és legfájdalmasabb dolog a futással kapcsolatbam, hogy mindegy, mióta futsz, eljön az a pont, amikor rettentően nehéz elindulni, vagy éppen folytatni.

Akár életed első kilométerét teszed meg, vagy az ötezrediket, néha az annyira imádott futás egyszerűen lehetetlennek tűnik.

Ezek a negatív pillanatok néha tényleg csak pár másodpercig tartanak, valamikor viszont hónapokig. Ez pedig pont annyira elég, hogy jól felhúzd magad vagy állandóan rosszul érezd magad.

De figyelj, a futás alapvetően nem könnyű. Oké, néhány futó csak úgy suhan, legyen bármennyire meleg, vagy hideg. De nyugtasson a tudat, hogy nekik sem annyira egyszerű mindig. Mert ez a sport nehéz, aki pedig nem adja fel, az igazán büszke lehet magára. Mindegy, mennyire sikerül rosszul a futás, a tény, hogy végig tudtad csinálni, győztessé tesz.

És persze eljön majd az idő, amikor nem szereted már annyira, mint korábban. Vagy előfordulhat, hogy abba kell hagynod, és utána mondjuk szülés után szeretnél visszatérni, vagy egy sérülés után kezdenéd újra, de megeshet, hogy az élet más módon szól közbe. Ilyenkor pedig elég stresszes és nehéz lehet az edzés. Elég vicces, hogy pont a futásnak kellene megnyugtatnia, nem? Ha úgy érzed, nem folytatod, állj le. A sport mindig megvár. Aztán ki tudja, lehet, hogy sokkal erősebben térsz vissza hozzá.

Egy kicsivel mindig többre vagyunk képesek, mint amennyit gondolunk - ez különösen igaz a futásra. Az agy hamarabb feladja, mint a test. Ha legközelebb küszködsz, próbálj meg csak egy perccel tovább futni, egy kilométerrel többet. Ha nem jön össze, legalább megpróbáltad. Ha viszont sikerül, nagyon büszke leszel magadra.

Ha pont most tartasz itt, megnyugtatunk. Mindenkinek voltak rosszabb napja, hetei, hónapjai. De ez el fog múlni, te pedig ugyanúgy élvezed majd a futást, mint korábban!

Szeretnél motiválni másokat?