környezetvédelem,környezettudatosság,szelektív hulladékgyűjtés

4 dolog, amivel szinte észrevétlenül válhatsz környezettudatosabbá

Forrás: getty images
Nem kell mindig óriási változtatásokra gondolni!

KIADÓNK ÉS ÍGY A RUNNER’S WORLD IS CSATLAKOZOTT A COVERING CLIMATE NOW NEMZETKÖZI KLÍMAVÉDELMI KAMPÁNYHOZ. ENNEK LÉNYEGE, HOGY TÖBB MINT 250 HÍRPORTÁL FOGOTT ÖSSZE VILÁGSZERTE, HOGY FELHÍVJA A FIGYELMET ARRA, HOGY TUDATOSABB ÉLETMÓDDAL ÉS EGY KIS ODAFIGYELÉSSEL MENNYIT TEHETÜNK A BOLYGÓNKÉRT.

  • Szeresd meg a maradékot
    A lehető legnagyobb pazarlás és a környezetre is szörnyű hatással van, amikor ételt dobunk ki. Pedig olykor egy kis kreativitással remekül fel lehet használni a megmaradt ételt is. A csirke maradékai mehetnek salátába vagy szendvicsbe, a kicsit fonnyadt banánból pedig szuper smoothie készülhet. Tűzd ki célul, hogy csak a legvégső esetben dobsz ki ételt innentől kezdve.

  • Bringázz a melóba!
    Vagy néha cseréld le a kocsit rá, amikor nincs sok cipekedni valód! Nem csak a légszennyezésre vagy így jóhatással, de te is többet sportolhatsz. Végül talán annyira rákapsz, hogy máshogy nem is akarsz majd közlekedni!

  • Használj natúr kozmetikumokat!
    Ha elhagyod a szintetikus alapanyagokat, azt a bőröd is meghálálja és a Föld is. Manapság a legtöbb cég zászlajára tűzte a környezet védelmét, így tulajdonképpen nem is nehéz olyan termékeket találni, amik megfelelnek a kritériumoknak. Csak alaposan el kell olvasni a címkét!

  • Tervezd meg a bevásárlást!
    Nagybevásárlás előtt írd össze, mit szeretne enni a család a következő héten, és ennek fényében állítsd össze a bevasárlólistádat. Így elkerülheted, hogy olyan dolgokat vásárolj, amikre nincs szükségetek, és ennek a pénztárcád is örülni fog!

De, ha már egy dologban változtatsz, az is hasznos, mert a kis lépés is lépés előre!