kek run

Futó példaképek a KEK Run mellett - te ott leszel?

Forrás: Simó Szabolcs / BEAC
Többek között olimpikonunk, 14-szeres magyar bajnok hosszútávfutónk, Csere Gáspár is népszerűsíti a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

Március 3-5. között 13. alkalommal rendezi meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az eseményen 6 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban, és idén már második alkalommal egészül ki a multisport esemény egy futóversennyel, ahova nem csak egyetemistákat várnak!

Az MVM Paksi Atomerőmű támogatásával, a KEK RUN 2022 elnevezésű eseményre március 5-én kerül sor a Ludovika Campuson. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 5.5 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők a 10 km-es távra tudnak nevezni. Ezenkívül a 10 km-es távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni.

A futóverseny népszerűsítéséhez Csere Gáspár, a BEAC olimpikon hosszútávfutója mellett Pulay Szilvia edző, sportcoach és Székely Réka futó influencer is nagy örömmel csatlakoztak.

kek run
Forrás: Simó Szabolcs / BEAC

Csere Gáspár szerint „a KEK Run egyrészt egy jó lehetőség arra, hogy felfedezzük a megújult Orczy Park kiváló futó adottságait. Talán sokan nem is tudják, milyen nagyszerű futóhelyről van szó. Másrészt ezen az eseményen mindenki megtalálhatja a motivációját. A könnyen teljesíthető távok és a fiatalos hangulat miatt az esemény vonzó lehet egy könnyed közösségi futásra, de aki versenyezni szeretne vagy éppen egyéni csúcsot futni, annak is remek alkalom a KEK Run.”

csere gáspár
Forrás: Simó Szabolcs / BEAC

Székely Rékának szép emlékei vannak a verseny helyszínéről: „Gyerekkoromban sokat voltunk a szüleimmel az Orczy-parkban, mert a közelben laktunk és elképesztő a változás, ami azóta végbement. Kicsit irigylem az NKE hallgatóit, hogy bármikor itt tudnak kocogni, ebben a gyönyörű, megújult, szinte erdei környezetben. Március 5-én én is ott leszek a KEK Run 5,5 kilométeres táv rajtjában!”

kek run
Forrás: Simó Szabolcs / BEAC

A futóverseny és a KEK is kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel. 2022-ben a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

Pulay Szilvi ennek kapcsán úgy véli, hogy “azért is érdemes részt venni a futóversenyen, hogy velünk célba érjenek az adományok; és a közösségi sport szeretetét, mint stafétabotot minél többeknek átadhassuk!”

A nevezési felület valamennyi sportágban elérhető a www.kekbudapest.hu oldalon, és az eseménnyel kapcsolatos további részleteket is ezen a weboldalon találod.