Borítókép: Gyereknap alkalmából hatvani táborukig fut a Bátor Tábor csapata

Gyereknap alkalmából hatvani táborukig fut a Bátor Tábor csapata

Jótékony futással ünnepli az alapítvány azt a több mint 15 000 súlyosan beteg kis hőst és családját, akik fennállásuk 21 éve alatt mindenkinek példát mutattak bátorságból, erőből, kitartásból. A szervezet munkatársaiból álló csapat az Élménykülönítmény híres lila pólóját magára öltve teszi meg a budapesti irodájuk és a hatvani táborhelyük közti távolságot. A sportos cél mellett másfél millió forint adomány összegyűjtését is kitűzték, amit ingyenes programjaikra fordítanak majd.

A Bátor Tábor adománygyűjtői közösségéhez, az Élménykülönítményhez csatlakoztak az alapítvány saját munkatársai is. A különleges kihívással a súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak kínált ingyenes tábori, kórházi, iskolai és online programjaik megvalósításához gyűjtenek támogatásokat. A lilapólósok már 2011 óta állnak a Bátrak mellett. A közösség több mint 2500 tagot számlál: ennyien vállaltak kihívást és gyűjtöttek adományokat azért, hogy a gyerekeknek minél több életre szóló kalandban lehessen része.

Rácz Viktória, az Élménykülönítmény program vezetője szerint a kollégák lelkesen fogadták az ötletet, hogy gyereknap alkalmából a jótékony sportolók támogatása mellett ők maguk is lilapólósokká váljanak.

„A legnagyobb futóversenyeken a világ leghangosabb szurkolótáborával repítjük célba a jótékony sportolóinkat. Ahogy egy futónktól megtudtuk: egy szurkolóponton három kilométernyi plusz energiát lehet szerezni a nehéz szakaszok leküzdéséhez. A póló varázsereje pedig átlendít a többin… Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy a másik oldalról is megtapasztaljuk, mi is ez a mágia, ami a lila pólóból ered.”
bator tabor

A csapat május 28-án, a Margit-szigeten teszi meg azt a szimbolikus 60 kilométert, ami a csodaországként is emlegetett Bátor Tábor és a budapesti irodájuk között húzódik. Addig adományokat gyűjtenek, edzenek, együtt készülnek a nagy eseményre.

„Egy kollégákkal közösen indított jótékony kampány ráadásul az egyik legjobb csapatépítő is! Céges partnereink visszajelzései alapján például egy, a Bátrakért vállalt maratonváltó garantáltan igazi csapattá kovácsolja a munkatársakat.”

Az alapítvány saját kampánya nem az egyetlen újdonság az Élménykülönítmény életében: a lilapólósokhoz ugyanis a sport mellett már bármilyen kreatív kihívással – munkahelyi sütivásárral, jótékony szülinappal, esküvővel, gardróbvásárral – csatlakozhatnak a vállalkozó kedvű adománygyűjtők.