hosok tere

Már lehet nevezni az év egyik legszebb 10 kilométeres futására

Forrás: Budapest 2023 Zrt.
Fuss te is ott augusztus 27-én, ahol az atlétikai világbajnokság sztárjai fognak! Kovács Kokó István is részt vesz a versenyen

Az augusztus 27-én 11.00-kor rajtoló verseny a 2023-as atlétikai világbajnokság maratoni útvonalán, Budapest belvárosának legszebb részein zajlik. Nevezni mától lehet, a regisztrációt kitöltve bárki indulhat a versenyen és Kovács Koko Istvánnal együtt teljesítheti a 10 kilométeres távot ugyanazon az útvonalon, amelyen aznap a vb maratonista szuperhősei futottak.

Alig pár perccel azután, hogy az augusztusi atlétikai vb zárónapján a világ legjobb maratonistái lefutották a negyedik körüket a világ egyik legszebb pályáján, ugyanott, ugyanazon az útvonalon kezdődik a Budapest 10k Hősök Futása. A Budapest nevezetességeit - a Hősök Terét, az Andrássy utat, a Lánchidat és a Várkert Bazárt is - érintő tömegfutó-versenyen bárki rajthoz állhat.

atletikai vb
Forrás: Budapest 2023 Zrt.

Regisztrálni már lehet a verseny online nevezési felületén, amely a budapest10k.hu/nevezes/ oldalon érhető el.



A vállalkozó szellemű jelentkezők az edzettségüknek megfelelően a 10 kilométeres és 2023 méteres táv közül választhatnak, vagy akár mindkettőt lefuthatják egymás után. A futáson Kovács Koko István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó is részt vesz.

"Találkozzunk a Hősök terén, hogy egy közös futással ünnepeljük a pár óra múlva véget érő világbajnokságot, hogy több mint egy hétig vendégül láthattuk a világ legjobb atlétáit, hogy mienk a világ talán legszebb fővárosa" – mondta Kovács Koko István. A Budapest 10k Hősök Futásán minden résztvevő egy csodaszép érmet és a versenyre készített egyedi ASICS futópólót kap ajándékba, valamint befutócsomag várja őket a célban.

A nevezési díj a rövidebb távra 2000, a hosszabbikra 5000 forint. Mindkét táv rajtja és célja a világbajnokság hivatalos maratoni versenyeinek rajtjában, a Hősök terén lesz.

A 10 km-es futás rajtja augusztus 27-én 11 órakor lesz, a 2023 méteres futam pedig 13:00-kor indul.