Borítókép: Új Apple Watch - az edzésé lesz a főszerep

Új Apple Watch - az edzésé lesz a főszerep

Forrás: APPLE
Az Apple tegnap mutatta be az új okosóráját San Franciscóban. Sok olyan fejlesztés lesz benne, ami miatt joggal mondhatjuk, hogy a sporté lesz benne a főszerep.

Az eszközben lesz GPS, így ha futás közben használod, nem kell hozzá magaddal vinned a telefonod, hogy pontos távolságot és tempót mérjen és megmutassa az edzés végén az útvonalad - vagy, hogy összekösd valamilyen applikációval, például a Stravával. Képes lesz arra is, hogy színekkel jelezze a sebességed változásaid az útvonaladon.

Az óratok 50 méterig vízálló, így akár úszáshoz sem kell levenned, de az eső sem jelent neki gondot.

Az új processzornak köszönhetően az óra 50 százalékkal gyorsabban működik. A kijelzője pedig világosabb, így tűző napon is könnyebben el tudod olvasni, mit ír ki.

Forrás: APPLE

Készült egy külön a futásra specializálódott Apple Watch NIke + modell is, mely négy színben lesz kapható, rugalmas, perforált szíjjal. Elég, ha Sirinek elmondod, hogy futni szeretnél, a kijelzőn ekkor csak a távot vagy a tempód látod nagy számokkal. A Nike-val együtt alkotott óra viszont ösztönözni is tud az edzésre, mivel megkérdezi, hogy futsz-e ma, ha pár napot kihagytál. Hasonló üzenetet kaphatsz, ha jó az idő, vagy az egyik barátod a közelben fut.

Az óra üzemidejéről nem mondtak új információt, remélhetőleg tovább bírja, mint az előző, hiszen gyakran elég rövid idő alatt lemerült.

Magyarországon szeptemben 23-ától kapható az új Apple Watch (139.900 Ft-tól), a Nike-val közösen készített óra pedig október végétől lesz elérhető (38 mm: 139.990 Ft, 42 mm: 149.900 Ft).