dm

3 tipp, hogy elkerüld a karácsony készülődéssel járó stresszt

Forrás: dm
A karácsonyi ünnepeket megelőző időszak egész egyszerűen néha az őrületbe csap át, és nem könnyű megtartani a józan eszünket ilyenkor!

Azon túl, hogy természetesen ez lelkileg nem túl előnyös, fizikálisan is negatív hatással van ránk, hiszen a stressz gyengíti az immunrendszert, hizlal, kimerülté tehet, szóval érdemes, amit csak tudunk kiküszöbölni ilyenkor! Lassulj le, hogy mire elérkezik az ünnep, az tényleg a szeretetről és a kikapcsolódásról szóljon!

Tanulj meg nemet mondani!

Rengeteg meghívás az év vége előtt szorongató feladatok: vedd sorba, hogy mi az, amit valóban muszáj elvégezni, mi az, amihez neked van kedved, és húzd ki a listából, vagy told át januárra, amiről úgy érzed, hogy most nem fér bele. Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit szól hozzá, csak saját magaddal törődj! Egy hónap sincs hátra az évből, ennyit megérdemelsz.

Kezdd a napot egy kényeztető rutinnal

Legyen minden egyes nap kezdetén valami olyan, amivel feldobod vagy épp lenyugtatod magad, ami jó érzésekkel tölt és, és ami energikussá tesz! Ha számodra a reggeli futás ez, akkor ez, de ha csak 5 perced van, akkor is iktass be valamit, ami neked jó: hallgass zenét, nyújts egy nagyot, meditálj vagy csak nézz vicces macskás videókat a neten!

Leegyszerűsített ajándékvásárlás

A dm is segít abban, hogy az idei Karácsony hozzávalóit pár kattintással beszerezd: legyen szó kozmetikumokról, parfümről vagy ajándékkártyáról, a drogéria ünnepi szortimentje csak rád vár. Az elmúlt években különösen megtanulhattuk, hogy az ünnepben az a legjobb, ha együtt a család, és nem arról kell szólnia, hogy a megelőző hetekben-napokban járjuk a várost a megfelelő ajándékok után kutatva.

Ha ide kattintasz, szuperjó ajándéktippeket találsz, amelyeket pikk-pakk beszerezhetsz!

Kellemes készülődést kívánunk mindenkinek!