Borítókép: Hasznos tippek a minél gyorsabb jogosítványszerzéshez

Hasznos tippek a minél gyorsabb jogosítványszerzéshez

A vezetés iránt érdeklődve teljes mértékig érthető, ha lehetőség szerint minél hamarabb szeretnél jogosítványt szerezni. A cikkben pontosan ezt a folyamatot szeretnénk megolajozni a számodra.

Vagyis megmutatjuk, mire figyelj és kérdezz rá, miközben az egyes autósiskolák ajánlatait hasonlítod össze. A bejegyzésben leírtak alkalmazásával nyílegyenes lehet az utad a jogsid felé.

Fontos, hogy a kiválasztott autósiskola rendelkezzen elegendő kapacitással

Amíg az ember tanulja a közlekedést, az oktatás folytonosságának a biztosítása egyszerűen elengedhetetlen. Hogyha túlságosan sok idő telik el két gyakorlati óra között, akkor jó eséllyel kiesel a gyakorlatból, és elfelejted a korábban tanultakat.

Mielőtt tehát autósiskolát választasz, előtte győződj meg az egyes sulik kapacitásáról. Mennyi oktató dolgozik náluk, mennyi hely van a tanulóknak, mennyire feszített a menetrend? Hetente kétszer mindenképp ajánlott vezetned a tanulás ideje alatt.

Természetesen a személyes hozzáállásodon is sok múlik

Amennyiben lehetőség szerint minél hamarabb szeretnéd kézhez kapni a jogosítványod, ahhoz neked is bele kell tenned a tanulási szakaszba a szükséges energiát. Vagyis nyitottnak kell lenned az oktatód tanítására, az általa javasoltakat pedig be kell építened a gyakorlatba.

Készülj fel arra is, hogy nem fog minden egyes óra úgy menni, mint a karikacsapás. Lesznek nehezítő körülmények, váratlan tényezők a forgalomban, és nem leszel mindig top formában. A kitartásod és az elszántságod tehát kulcsfontosságú lesz.

Hibázni pedig nem tilos, mert az oktató azért ül melletted, hogy segítsen a korrigálásban és a javításban. Jobb, ha ezek a hibák még a tanulási szakaszban kiderülnek, így jogsival a zsebben már nem fogod őket elkövetni.

A KRESZ vizsgát követően minél hamarabb célszerű autóba ülni

Egyfajta íratlan szabályként is felfogható, hogy a sikeres KRESZ vizsgát követően érdemes minél rövidebb időn belül a volán mögé ülnöd. Amíg friss az elméleti tudás, Te pedig álmodból felkelve is tudnád sorolni a közlekedési szabályokat, addig lényegesen fogékonyabb lehetsz a gyakorlati rész elsajátítására is.

Még a kapcsolatfelvétel periódusában kérdezz rá a kiszemelt autós suliknál, hogy az elméleti vizsga sikeres teljesítése után milyen hamar tudod elkezdeni a gyakorlati vezetést. A felkészült és profin működő autósiskoláknál konkrét választ fogsz kapni a kérdésedre, amit már egyértelmű pozitív jelként értelmezhetsz.

Vagyis jó eséllyel nem fog majd csalódás érni az elméleti anyagot követően sem. Miután pedig biztosítottak lesznek a feltételek a zavartalan fejlődésedhez, záros határidőn belül a jogosítványod megszerzése is elérhető közelségbe kerülhet.