Borítókép: 3 zsírégető gyakorlat, amit ki kell próbálnod

3 zsírégető gyakorlat, amit ki kell próbálnod

A plate-push (tárcsatolás) egy új gyakorlat, égeti a kalóriákat miközben a teljes testet erősíti. Próbáld ki a következő anyagcseregyorsító programokat!Egy súllyal megrakott szán előretolása kíváló feladat: minden izmodra hat, lepucolja rólad a zsírt, felpumálja a pulzusodat és fejleszti az alsó test erejét. A legtöbb otthon vagy a teremben edző ember számára mindez azonban kivitelezhetetlen –, mert ugye nincs szán. Szerencsére van rá megoldás: ez a plat-push, amihez nem kell más mint egy súlytárcsa és legalább 10 méter szabad terület, előtted.


A gravitáció amúgy is lent tartja a tárcsát a talajon, neked nem szükséges lefelé nyomnod, magyarázza Aaron Kleinwolterink, C.S.C.S. az ARC Performance tulajdonosa. Inkább csak arra figyelj, hogy a súlypontod mindig mögötte legyen, karjaid legyenek kinyújtva, hátad tartsd egyenes és a térdek hajlítva. Mintha egy hegyre másznál felfelé.


Nézd meg a videót a tökéletes technikáért. Ha szeretnéd a tárcsatolást beilleszteni az az edzésed végére, válassz az alábbi feladatsorokból Indukálja az izomnövekedést, elősegíti a fogyást és minden tréninget egy izzasztó programmá alakítja át.


Feladat leírása:


Edző vagy tornateremben jelölj ki egy 10 méteres távot, tedd le magad elé a tárcsát és guggolj mögé. Majd két kézzel, nyújtott karokkal folyamatosan tolva magad előtt tedd meg a távolságot, térdek végig közel maradnak a talajhoz.


EDZÉST ZÁRÓ FELADATOK


Mindegyiket a leírt sorrendben hajtsd végre. A súlyt a terem talajának megfelelően válaszd: ha az gumi vagy tapadós felület, kezdj 10 kilós tárcsával, ha jobban csúszós emelheted a súlyt.


1.SZINT


30mp tárcsatolás, 30mp pihenő


Végezz 6-8 kört!


2.SZINT


30mp tárcsatolás,


12-15 csípőemelés és térdhajlítás fitball labdával, 45mp pihenő


Végezz 4-6 kört!


3.SZINT


30mp tárcsatolás,


12-15 csípőemelés és térdhajlítás fitball labdával,


15mp Farmer’s walk nehéz súllyal a jobb kézben


15mp Farmer’s walk nehéz súllyal a bal kézben


60mp pihenő


Végezz 4 kört!