lassú fogyás okai

A lassú fogyás okai: 5 betegség, ami a zsír raktározására ösztönzi a szervezetet

Forrás: Peter Dazeley/Getty Images
Fordulj szakemberhez, ha nem tudsz leadni a súlyodból, mert a lassú fogyás okai között több betegség is akad, például az inzulinrezisztencia.

Odafigyelsz arra, mit eszel (például: azt étrended tele van alacsony szénhidráttartalmú zöldségekkel, de gyakran reggelizel zabkását is), ráadásul a rendszeres testmozgást (akár a napi sétákat) is beiktattad a mindennapjaidba, mégsem akar kevesebbet mutatni a mérleg reggelente, sőt, esetleg híztál is? Érthető, ha csalódottsággal, akár bosszúsággal tölt el, hogy az erőfeszítéseid hiábavalónak tűnnek, azonban a hibát nem a menüdben, illetve az edzéstervedben kell keresnek: könnyen előfordulhat ugyanis, hogy lelassult az anyagcseréd, ami a zsírégetésre is hatással van – ez a lassú fogyás gyakori oka.

Forrás: Farknot_Architect/Getty Images
Ironikus módon a kalóriabevitel túl alacsonyra való csökkentése a lassú fogyás okai közé tartozik.

Az anyagcsere, más néven metabolizmus sebességét számtalan tényező befolyásolhatja: a korod (minél idősebb vagy, annál lassabbá válhat az anyagcseréd), a nemed (a férfiak anyagcseréje általában gyorsabb), a súlyod, a testzsírszázalékod, a gyors fogyást ígérő „csodadiéták”, amik inkább csak „raktározásra” ösztönzik a szervezetedet (igen, a fogyáshoz kalóriadeficitre van szükség, de kontra-produktív lehet, ha a kalóriabevitel túl alacsonyra csökken), a genetikai adottságaid, az alváshiány, és az is, ha ülőmunkát végzel. És sajnos akad több olyan betegség is, ami a zsír raktározására ösztönzi a szervezetedet.

Ha fel szeretnéd gyorsítani a fogyást, akkor nagy segítségedre lehet a TOMAN FatToBurn étrend-kiegészítő italpor is, ami természetesen és könnyedén segíthet megszabadulni a has-csípő-fenék-comb környékén kialakuló makacs zsírpárnáktól!

Forrás: tomandiet.com

TOMAN FatToBurn étrend-kiegészítő italport ITT szerezheted be!

Mutatjuk, mik tartoznak még a lassú fogyás okai közé!