Borítókép: Így válassz a szoláriumcsövek közül

Így válassz a szoláriumcsövek közül

A tudatos szoláriumlátogató nem csupán a barnulás perceit és a hozzájuk való krémeket választja meg, de a számára releváns szempontok alapján kiválasztja a hozzá legjobban illő szoláriumcsövek típusát is. Mert a szoláriumgépek szerepe meghatározó a barnulás fajtájában és mértékében, a barnulás “lelke” pedig a csövek típusa.

A barna 50 árnyalata

Sokan negatívan emlegetik a “szolibarna” színt, és tartanak attól, hogy a mesterséges barnulás nem tudja megvalósítani a nyári napsütötte színek tónusát. Ez a gondolat viszont manapság teljesen téves, mert a különböző, modern szoláriumcsövek számtalan árnyalatú barna szín elérésére képesek.

Az aranybarna hatás leginkább a meleg színtípusú szolizóknak kedvező, akiknek alapvető bőrtónusa közép barna árnyalatú. A arany fény kiemeli mindemellett a szem élénkségét, és igazi luxushatást nyújt.

A hideg fényű barna bőr elérése is könnyen megvalósítható megfelelő szoláriumcső kiválasztásával. Ez a tónus szuper választás hamvas hajszín mellett, és világosabb bőrtónus esetén.

Mélybarnító és gyorsbarnító csövek vegyítésével csodás mediterrán bőrszín érhető el, ami mindenkinek meghozza a trópusi hangulatot. Igazi “most érkeztem a tengerpartról” hatást kölcsönöz.

A konkrét csövek típusát a Hollnadimpex oldalán részletesen elolvashatod, melyekkel a különféle gyönyörű árnyalatokat el lehet érni.

A barnaság tartóssága

A barna szín elérését és tartósságát a csövek precíz kiválasztása mellett befolyásolja a bőr állapota. Radírozzunk rendszeresen, hogy ezzel az elhalt hámsejteket eltávolítsuk, ami segítségével könnyebb lesz a barnulási folyamat. Tévedés, hogy ezzel a protokollal a bőr barnaságát elvennénk, hiszen a színt adó melaninsejtek mélyebben vannak, mint ami a radírozás során lejön.

A barnulás akkor is hatékonyabb, ha rendszeresen hidratálva van bőrünk, épp ezért a mindennapi testápolás legyen része rutinunknak. A további szép és tartós barnulás érdekében pedig ne hanyagoljuk a szoláriumkrémek alkalmazását a szoligépekben.

Frissen cserélt csövek

A szoláriumcsövek alapvetően annál inkább nyújtanak hosszan tartó barna eredményt, minél inkább tartalmaznak UVA tartományba tartozó fénysugarakat. A csöveknek van egy élettartamuk, és mindenki szeret “friss csővel” ellátott szoliba befeküdni a jobb barnulási eredmény érdekében.

Azonban tudnunk kell, hogy amennyiben exkluzív csöveket választunk, akkor azok élettartamuk utolsó perceiben is ugyanolyan barnító eredményre lesznek képesek, mint az első időkben. Ezek a csövek kivételes fényporösszetevőkkel bírnak, aminek köszönhetik a valóban tartós, állandó erejüket. Ezt azért is érdemes számításba venni, mert sokan attól is függővé teszik a szoláriumozás perceit, hogy mikori a cső. Viszont ahogy látjuk, a különböző csövek változóan reagálnak az idő múlására, épp ezért mindig kérdezzük ki a recepciós tanácsát a szoláriumstúdiókban.