Borítókép: Lesérültél? 5 tipp, amivel sokkal könnyebben átvészelheted ezt az időszakot

Lesérültél? 5 tipp, amivel sokkal könnyebben átvészelheted ezt az időszakot

Forrás: Anthony Tran/unsplash
A sérülés minden futó rémálma, ugyanis hetekre (rosszabb esetben) akár hónapokra is kényszerpihenőre küld a sportolástól.

Egy-két apró tanács megfogadásával viszont könnyebben túlélheted ezt az időszakot, szóval fel a fejjel!

1. Próbálj ki újdonságokat!

A futással töltött időt érdemes valami mással kitöltened. Ez lehet akár egy újfajta sport megismerése (persze csak akkor, ha az orvosod véleményét kikéred előtte), vagy bármilyen hobbi, amit szívesen kipróbálnál. Jó megoldás az is, ha rákapsz az olvasásra és motiváló regényeket lapozgatsz, amik feltöltenek, mire újra felveheted a futócipődet.

2. Fogadd el a helyzetet!

Ez talán a legnehezebb tanács mind közül, de egy kis gyakorlással, odafigyeléssel rá fogsz jönni, hogy nem arra érdemes koncentrálni, hogy mit nem csinálhatsz, hanem arra, hogy mire vagy képes. Lehet, hogy veszíteni fogsz kicsit a fittségedből, vagy tartasz attól, milyen gyorsan zökkensz majd vissza a megszokott kerékvágásba, de aggodalmaskodás helyett koncentrálj a gyógyulásra!

3. Meditálj!

Ezt nem csak sérült futóknak ajánljuk, hanem mindenkinek! Mivel a stressz egy részét biztos, hogy futással vezeted le, ha nem mozoghatsz, akkor jól jön a meditáció az idegesség elűzésére.

4. Írj bakancslistát!

Ezt az időszakot szánd a tervezésre. Akár az idei vagy jövőbeli futócéljaidat is felsorolhatod, de elkezdhetsz izgalmas versenyek után keresgélni, akár külföldön is, hogy legyen időd majd az utazás megszervezésére.

5. Intézd a receptek beváltását a telefonodról!

Az Alma Okosvény applikáció sokat segíthet, hiszen a telefonodon is elő tudod jegyeztetni a felírt gyógyszereket és válogathatsz az akciós termékek közül. Az applikációból kiderítheted, hol van a közeledben Alma gyógyszertár, de akár te is beírhatsz egy választott címet, ahol átveheted az előjegyzett termékeket. Az előjegyzés eredményéről az applikáción belül és emailben is értesítenek. A legjobb, hogy az alkalmazás teljesen ingyenes és nem történik benne semmilyen pénzforgalom. További részletekért kattints ide és nézd meg, hogyan kell használni az appot!

Az Alma Okosvény nem váltja ki a beteg és a gyógyszerész közötti személyes találkozást, így a beteg is felteheti a kérdéseit, a gyógyszerész pedig tanácsokat adhat a hozzá fordulóknak! Az alkalmazásban szereplő információk nem helyettesítik a kezelőorvossal/szakorvossal és/vagy gyógyszerésszel történő konzultációt. A beteg számára szükséges, hogy elolvassa a gyógyszeres dobozban található betegtájékoztatót, és kezelőorvosa utasításai szerint járjon el a gyógyszer szedése során. Az Alma Okosvény applikációs előjegyzési rendszer készletinformációt ad, használata nem minősül sem gyógyszerrendelésnek, sem gyógyszerigénylésnek, az orvosi vény elfogadása és a gyógyszer kiadása minden esetben gyógyszertárban, gyógyszerész felelőssége mellett történik a szakmai szabályok betartásával.