michael wardian,ultrafutó,regeneráció

A legjobb regenerációs trükkök egy ultrafutó legendától

Forrás: Getty Images
Ha valaki, ő tudja, mi segít.

Michael Wardian egy igazi ultrafutó legenda, ő tartja a World Marathon Challenge világrekorját (7 nap alatt 7 maraton 7 kontinensen), amit most megfejelt azzal, hogy a 7 maraton után hazaérkezve lefutott plusz hármat, és mind a tizet 3 órán belül teljesítette (az átlagideje egész pontosan 2:55:17 volt). Ha valaki, ő aztán tudja, mik a legjobb regenerációs tippek, az amerikai Runner’s Worlddel pedig meg is osztotta ezeket:

Egyél eleget!

Wardian vegetariánus, de nagyon figyel arra, hogy az étrendje kiegyensúlyozott és fehérjében gazdag legyen. Imádja a tojást, humuszt, mandulavajat, ezekket pótolja a fehérjét. Mindig feltankol a kedvenc szeleteiből és géljeiből is, hogy az utazások alatt is feltölthesse a szervezetét. Szerinte ez az, amivel nem szabad spórolni.

Használd ki a modern eszközöket!

Szerinte érdemes kipróbálni a legmodernebb regenerációs kütyüket, mert így kitapasztalhatod, neked melyik válik be a legjobban. Az ő táskájában mindig van vibrációs henger és kislabda is, ezek például kölcséghatékonyabb megoldások, mint a nagyobb gépek.

michael wardian,ultrafutó
Forrás: Getty Images

Ne hagyd, hogy unalmas legyen!

A regeneráció nem kell, hogy feltétlen az egy helyben pihenésről szóljon. Ő például szívesen táncikál a két fiával a Fortnite videójátékra. Versenyek után ezzel tökéletesen át tudja mozgatni magát, és közben még jól is szórakozik!

Aludj jól!

Bár ez az, amiben Wardian nem akkora bajnok, mint a futásban, mégis tudja, hogy ez az egyik legfontosabb dolog ahhoz, hogy a test a leghatékonyabban regenerálódjon. Ő maga is érzi a különbséget akkor, amikor rendesen alszik, és amikor nem. Így fontos, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a lehető legjobb alvásban legyen részünk.