lábápolás,lábfej,pedikűr

Így ápold a lábfejed versenyfelkészülés alatt

Forrás: Getty Images
Egy keményebb versenyfelkészülés bizony a lábfejedet is elgyötri, ha nem figyelsz, ezért érdemes kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni a lábápolásra is!

Nyújtsd!

Ne feledkezz meg a lábfejed nyújtásáról sem. Nem muszáj feltétlen az edzés végén, csinálhatod napközben bármikor: tedd a talpad a falhoz és a sarkadat minél jobban távolítsd el onnan úgy, hogy a lábujjad ott marad. Így a talpad első-alsó része nyúlik meg.

Tréningezd!

Végezz napi szinten olyan kis feladatokat, mint hogy leszórsz cuccokat a talajra és a lábujjaid segítségével felveszed őket. Lehetnek ezek zoknik, tollak vagy kavicsok, mindegyik megfelel a feladatnak.

Jegeld!

Hosszabb edzések után érdemes lehet néhány jégkocka segítségével átmasszírozni (nagyon óvatosan, mert ilyenkor érzékeny lehet) a lábad, ez javítja a a regenerációt és fitt marad tőle a lábfejed.

Masszírozd!

A talpmasszázs is nagyon hasznos, de szigorúan pihenőnapon végezd, amikor nincs igénybevétel alatt a lábfejed. Végezheted kézzel, ha ismered a megfelelő technikát, vagy az is jó, ha egy teniszlabdán görgőzöd a talpad.

Áztasd!

Remek lábfürdősókat kapni a drogériákban, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, amik segítenek felfrissíteni, regenerálni a lábfejedet és a bőrt egészségesen tartani.

Pedikűröztess!

Ha futó vagy, havonta-másfélhavonta mindenképpen szakíts időt arra, hogy pedikűröshöz mész. Egy szakember tud segíteni abban, hogy ne alakuljanak ki bőrkeményedések, kezelni tudja a vízhólyagokat, felfigyel az olyan elváltozásokra, amit te nem vennél észre. Áldozz rá!