terepfutas ultratrailhungary salomon

Terepfutás luxuskivitelben - A lányok között Szabó Vivien nyerte a játékot

Forrás: Szász Norbert
Közös játékot hirdettünk a Terepfutas.hu és a Salomon magyar márkaképviseletével, a felhívásunk egyik győztesét pedig most megismerheted!

"A konkrét projekthez az alapötletet a német Salomonos kollégáktól lestük el, akik 2021-ben egy hasonló játékot indítottak el egy ottani magazinnal közösen. Viszont ők 23 évben maximálták a jelentkezők életkorát. Mi ebben egy kicsit eltértünk tehát az eredeti ötlettől, hogy valamivel szélesebb közönséget tudjunk megszólítani ezzel a kampánnyal" - avat be a játék hátterébe Gönczi László.

Szerencsére sikerült a fiatal célközönséget megmozgatni, és sokan jelentkeztek a felhívásunkra, ahol a lányok közül végül 24 éves Szabó Vivien lett a befutó.

"Kecskeméti vagyok, de gimnazista korom óta Budapesten élek, és öt éve futok. Tavaly júliusban végeztem az ELTE Sport-és rekreáció szervezés szakán - kezdi a bemutatkozást női győztesünk. - Különleges fejlődési lehetőségnek tartom, hogy ilyen körülmények között készülhetek, és biztos vagyok benne, hogy ez a pár hónap olyan élmény lesz, ami hosszútávú motivációt, és új célt ad nekem a futásban."

Forrás: Szász Norbert

"A futóversenyeket, közösségi futó eseményeket, futóközösségeket járva mindig az volt a tapasztalatom, hogy én vagyok a legfiatalabb és a huszonéves korosztály alig-alig van jelen a futó világban, ezért is találom nagyon jó kezdeményezésnek ezt a felhívást. Szívügyem, hogy a fiatal generációnak is átadjam a mozgás szeretetét, élményszerűségét, a hosszútávú egészségben játszott fontos szerepét" - hangsúlyozza Vivi, aki a BEAC-on edzőként dolgozik.

"A futásban a fő célom, hogy minél tovább megőrizzem a sport szeretetét, a futás iránti igényt. Persze motivál, hogy fejlődjek, amíg lehet, de nem az eredmények hajhászása a fő szempont. Inkább az, amit testileg és mentálisan ad és a sport által szerzett egyéni/közösségi élmények."

"A Salomon márka is sok éve törekszik arra, hogy a lehető legnagyobb figyelmet fordítsa az új generációk sajátos igényeire a termékfejlesztéseknél, hogy véletlenül se „öregedjen be” a márka, mindig képes legyen a megújulásra. A konkrét játék célja természetesen az, hogy ebben a fiatal korosztályban is népszerűsítsük magát a terepfutást illetve természetesen a Salomon márkát. Elsősorban azokra gondoltunk, akik rendszeresen futnak, de talán eddig nem voltak elég tudatosak a felkészülésükben és segítséget jelenthet számukra az, hogy egy szakirányú tapasztalatokkal rendelkező edző segítségével tréningezhetnek egy konkrét versenyre. A három alapvetés: egyértelmű cél, alapos felkészültség, megfelelő felszerelés, ezek a legfontosabb elemei a kampánynak" - jegyzi meg Gönczi László.

Forrás: Szász Norbert

"A szakdolgozat témámhoz kapcsolódó irodalmakat olvasgatva beleláttam, hogy a rendszeres mozgáson túl, a természetben töltött időnek mekkora hatása van a mentális és fizikai egészségre. Tehát a terepfutás egy jolly joker, de lehet ez egy intenzív túra is. Sokféle futóversenyen volt már lehetőségem részt venni aszfalton és terepen is, és épp a két tábor között lavírozok, még nem tudom hol futok szívesebben. Igazából mindenhol, és egyértelműen reggeli futó vagyok. Aszfalton nagyon szeretem a Kamaraerdőből induló BUBA-t (Budapest-Balaton bringaút). Terepen jellemzően a Budai hegységben futok."

Kövesd velünk Vivi útját a Salomon Ultra Trail Hungary Visegrád Trail távjára, akinek egyébként állandó szakértőnk, Vincze Zsófi segíti majd a felkészülését, és figyeld az oldalunkat, hiszen hamarosan megismerheted a játék férfi nyertesét is.