Borítókép: Terepfutás luxuskivitelben - Bemutatkozik a férfi győztes, Bacsa Dominik

Terepfutás luxuskivitelben - Bemutatkozik a férfi győztes, Bacsa Dominik

Forrás: Szász Norbert
Közös játékot hirdettünk a Terepfutas.hu és a Salomon magyar márkaképviseletével, a felhívásunk férfi győztesét pedig most megismerheted!

Előző cikkünkben megismerhetted a közös felhívásunk női győztesét, most pedig a 21 éves Bacsa Dominik mutatkozik be.

"A futás tavaly ősszel került az életembe, 19 éves koromig fociztam, nemrég pedig elkezdtem falat mászni - mondja magáról a Budapesten élő ifjú sportoló. - Egy étrendkiegészítőket forgalmazó cégnél dolgozom, imádok túrázni, és a testvérem megjelölt a bejegyzés alatt ezért külön köszönet neki is, én soha nem szoktam nyereményjátékokkal játszani de ez a lehetőség annyira felkeltette az érdeklődésem hogy nem hagyhattam ki" - avat be minket a jelentkezése részleteibe Dominik.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

"Hajnali 6-ra járok dolgozni, így késő délután szoktam futni, a kedvenc útvonalaim pedig a Naplás-tó és a Szilas-patak környéke. A rövidebb távokat preferálom, fő célom, hogy minél jobb idő alatt fussak 5 és 10 kilométeren" - mondja Dominik, aki a Salomon Ultra Trail hUngary Twin Peaks távján teszi magát próbára, felkészülését pedig a Salomon PRO Team tagja, Baranyi Zsuzsi futóedző segíti.

Forrás: Szász Norbert

"Nagyon szeretem a futóversenyek hangulatát, szerintem futni vagy imád valaki, vagy utál, szóval meg kell tapasztalnia minden fiatalnak, egy verseny hangulatát, és ha megtetszik neki garantált hogy visszatér!" - hívja fel a figyelmet Dominik, aki szabadidejében nagyon szeret utazni, és fotózni. "Az eddigi tapasztalataim szerint az én korosztályom kisebb létszámban van jelen a versenyeken, ezért én is már több barátomat és a testvéremet is próbáltam meggyőzni, hogy tartsanak velem egy versenyre."

"A 2022-es UTH átlagéletkora az összes távon 40 év volt, szóval bőven ráfér a terepfutásra is a fiatalítás - hívja fel a figyelmet Csányi Csanya versenyszervező, a Terepfutas.hu alapítója. - Alapvetően érdekes társadalmi kérdés, hogy a magyar lakosság öregedő tendenciát mutat, ha csak a legutóbbi népszámlálás adatait vesszük alapul, akkor sajnálatos tény az a közel 1 millió kivándorló fiatal, így családapaként és természetbarátként is nagyon örülök annak, ha az ifjú korosztály számára is fontos az egészséges életmód, és jelen van az életükben a futás. Remélem, hogy ezzel a példaértékű kezdeményezéssel meghoztuk az ifjúság kedvét a terephez, a sporthoz és a versenyekhez is. Az erdőben nincs alsó korhatár, így örömmel látom a fiatalokat az ösvényeken, és annak is örülök, hogy például az általam alapított egyik legnépszerűbb hazai instant kihívásnak a Körnek is van huszonéves teljesítője, tehát azért látszik, hogy van egy olyan réteg, ahol célba érnek a felhívásaink" - tájékoztat Csanya.