Borítókép: Stagnál a motiváltságod? Akkor itt egy kis plusz inspiráció!

Stagnál a motiváltságod? Akkor itt egy kis plusz inspiráció!

Forrás: Getty Images
Tudom, tapasztalom, hogy nem könnyű mindig motiváltnak lenni. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai, sőt, talán akkor a legnehezebb, amikor az ember elérte a kitűzött célt – ilyenkor van a legnagyobb szükség arra, hogy valami újra lázba hozzon.

Miután idén lefutottam a maratont, picit céltalanul kezdtem el futni. Már nem volt kötött, szigorúan betartandó edzéstervem, a következő verseny még messze volt. Azt tudtam, hogy ennél többet nem szeretnék egyben futni, de mégsem szerettem volna, ha leállok a kilométerek gyűjtésével. A lehető legjobbkor találtam rá a vadonatúj futó-applikációra, a runaddict-re, ami által hétről-hétre újabb és újabb kihívásokat állíthatok magam elé.

A használata rendkívül egyszerű: nem kell egy újabb, bonyolult felületet kezelni, hiszen az eddig használt futóappunkból a Google Fit és az Apple Health alkalmazásokon keresztül dolgozza fel futási eredményeinket és ezekkel pontokat szerezhetünk.

A runaddict-ben edzettségi szintünktől függően választhatunk a különböző kihívások közül: a kezdők rövidebb, könnyebb challengeket, a rutinosabbak akár keményebb (pl. egy hét alatt 80 km) távokat is választhatnak. Minden kihívásnál fel van tüntetve, hogy mennyi pontot tudunk vele szerezni – ezeket a pontokat pedig futószempontból praktikus termékek és szolgáltatások vásárlása esetén kedvezményekre tudjuk beváltani.

Nekem most az elmúlt hetek keményebb kihívásainak teljesítése után 145 pontom volt néhány napja. Ebből 20 pontot már be is váltottam, így szert tettem egy vadi új Nike trikóra, 30%-kal olcsóbban. Nagyon egyszerű volt beszerezni: az appon keresztül a pontokat egy kódra váltottam be, amelyet a futocuccok.hu oldalon a fizetéskor megadtam és 30%-kal olcsóbban tudtam beszerezni a pólót. Ez most 3000 forint megtakarítást jelentett nekem.

tegnap már az új szerzeményeben futottam

A kihívások és a kedvezmények folyamatosan változnak, de az alkalmazással pontosan nyomon tudjuk követni, hogy mennyi időnk van még a teljesítésre és a kedvezmények megszerzésére. A pontgyűjtésen kívül a közeljövőben megrendezésre kerülő futóversenyekre is el tudjuk kezdeni a nevezést. És hogy miért érdemes a runaddict-en keresztül becsekkolni ezekre a futóversenyekre? Mert az NN Biztosító a nevezéshez ajándék csoportos élet- és balesetbiztosítást ad a versenyzőknek, amihez futó asszisztencia szolgáltatások is párosulnak Most éppen nem nevezek új futóversenyre, de szerencsére pontokért is elérhető ez a csomag. Valószínűleg én erre fogom beváltani a maradék pontjaimat, mert a futó asszisztencia szolgáltatások közé az edzői telefonos konzultáció, ortopédiai vizsgálat megszervezése és non-stop elérhető orvosi call center is tartozik.