Borítókép: Edzés nyaralás alatt: saját súlyos erősítő gyakorlatok futóknak, amiket akár a hotelszobádban is elvégezhetsz

Edzés nyaralás alatt: saját súlyos erősítő gyakorlatok futóknak, amiket akár a hotelszobádban is elvégezhetsz

Forrás: getty Images
Ha nyaralni indulsz és nem szeretnéd, hogy hazatérve meglátszódjon a kihagyott edzések eredménye, akkor érdemes egy-két napot edzened a pihenés alatt is. Mutatunk néhány szuper stabilizáló gyakorlatot, amik a törzsizmaidat célozza meg.

Az erősítő edzés éppen annyira fontos, mint a kardió. A következő saját testsúlyos gyakorlatok pedig keményen megdolgoztatják a csípőd körüli izmokat, a combhajlítódat és farizmaidat, közben pedig az egyensúly-érzékeden is fejleszthetsz velük. A legjobb, hogy semmilyen kiegészítőre nincs szükség az elvégzésükhöz, hiszen csak és kizárólag a saját súlyoddal dolgozol közben.

Az erős törzsizmok pedig a futóteljesítményeden, valamint a tartásodon is rengeteget dobhatnak, ezért érdemes figyelmet fordítanod erre az izomcsoportra is.

Nincs más dolgod, mint elővenni egy törölközőt és elvégezned a galériában bemutatott gyakorlatokat. Oldalanként 8-8 ismétlést hajts végre belőlük, pihenj köztük, ha szükséges, a kört pedig ismételd meg még egyszer. A galériában pedig azt is megtalálod, hogyan kell szabályosan végrehajtani a törzsizom-erősítő gyakorlatokat.

Hotelszoba-tréning: saját testsúlyos erősítő gyakorlatok futóknak: