Borítókép: Biztos te is kihagyod ezt nyújtógyakorlatot, pedig nagyon kellene a futáshoz

Biztos te is kihagyod ezt nyújtógyakorlatot, pedig nagyon kellene a futáshoz

Forrás: Getty Images
Mindig elhatározod, hogy a legközelebbi futásod után már tényleg nyújtasz egy alaposat, de aztán folyton elmarad?

Ha lusta nyújtó vagy, van egy rossz hírünk: azon kívül, hogy a lábizmaidat és a fenekedet lenyújtod (kötelező, kötelező, kötelező), legalább a mellkas izmait is le kellene. Hogy miért? Általánosságban elmondható, hogy az emberek többségének igencsak össze van zsugorodva a nagy mellizma, ez köszönhető a görnyedt háttartásnak és az ülőmunkának. Ha pedig ez összezsugorodik, az behúzza a válladat is, szóval megváltozik a testtartásod. Ennek pedig két hátránya van a futásodra nézve:

  • Nehezebb a légzés, és rosszabb lesz a légzéstechnikád akkor, ha a mellkasod a mellizmaid zsugorodásának következtében kissé összeszűkül. Ez pedig nem túl jó, ha az ember szeret futni.

  • Ha behúzza a válladat a mellizmod, akkor sokkal jobban berotálódik, így a karoddal majd magad előtt hadonászol, ez pedig enyhén szólva sem gazdaságos a futómozgás szempontjából, ráadásul le is lassít.

Szóval, érdemes rendszeresen végezned nyújtógyakorlatokat a felsőtesteden is, a mellizmodra nagyobb hangsúlyt fektetve. Például ez az álló nyújtó gyakorlat kifejezetten hasznos, próbáld ki:

Forrás: Self.com