Borítókép: Keresztedzés-variációk, amikre eddig biztos, hogy nem gondoltál!

Keresztedzés-variációk, amikre eddig biztos, hogy nem gondoltál!

Forrás: getty images
Ha a biciklizés és úszás már unalmas, ideje kicsit változtatnod a megszokott keresztedzés-rutinodon.

Általában az erősítés, jóga, bringázás és az úszás jut eszébe mindenkinek, ha szóba kerül a keresztedzés. Ezek tényleg szuperek és hatásosak, ám vannak ezeknél igalmasabb módszerek is, amivel erősödhetsz.

A következő sportokat érdemes kipróbálnod!

Búvárkodás

Szuper arra az esetre, ha hosszabb távot tervezel futni, ugyanis a vízben ellazulnak az izmaid, nem terheled meg őket annyira, szóval a verseny előtt és után is kipróbálhatod. Emellett mentálisan is felfrissít, növeli az önbizalmad és - bár sokan nem gondolják - egy csomó kalóriát égethetsz el vele.

Mountain bike

A spinning és a bringa jó, de ha feldobnád kicsit a tekerést, menj terepre! Jól fejleszti az egyensúlyérzéked és a törzsizmaid is erősíti az egyenetlen terepen való biciklizés.

Forrás: getty images

Légtorna

Egyre felkapottabbak a cirkuszi mutatványosok által bemutatott gyakorlatok, melyek megerősítik a felsőtested izmait. Szóval, ha ezen a területen szeretnél erősíteni, próbáld ki!

Ugrókötelezés

Lehet, hogy utoljára gyerekkorodban próbáltad, pedig nagyon jó kardió és a lábizmaidat is alaposan megerősíti.

Frizbi

A rövid, robbanékony mozdulatok hatására javíthatsz a futóteljesítményeden, ráadásul nagyon szórakoztató, észre sem veszed, hogy mennyit mozogsz közben.

A legjobb, hogy ezeket mind elvégezheted egy, vagy több barátoddal is!

Ha maradnál a hagyományos gyakorlatoknál, végezd el ezeket!