Borítókép: Így változtatott meg az első maratonom

Így változtatott meg az első maratonom

Forrás: getty images
Amikor tavaly márciusban Susan Lee élete első maratonjára nevezett, minden cikket és blogbejegyzést elolvasott arról, mit várhat - mit egyen, hogyan eddzen, hol találja a tökéletes sportmelltartót.

De a felkészülés sok dologban megváltoztat - és nem csak abban, hogy az addigiaknál többet futsz. Például így:

A város kisebbnek tűnt

Los Angelesben készültem fe,l és itt is futottam. Igazából az egész város egy hatalmas forgalmi dugó volt, mindenki kocsiba ült, hogy 3 utcával lejjebb elmenjen edzeni. De amint elkezdtem újragondolni a távot, a város egyre kisebbé vált.

Egy futás alatt eljutottam a Rodeo Drive-ról a Koreatownban lévő karaoke bárokhoz. Aztán Manhattan Beach felé vettem az irányt. Amikor minden látnivaló egy futásnyira került tőlem, akkor döbbentem rá, hogy a legjobb, ha futócipőben nézem meg őket.

Étel=üzemanyag

A maraton előtt általában olyan ételeket ettem, amik finomak és egészségesek (ennek a definíciója hetente változott) voltak. Az sem volt hátrány, ha a képük jól mutatott Instagramon. Az, hogy hogyan hat a menüsorom a teljesítményemre, meg sem fogalmazódott bennem. Amikor viszont hosszabb távokat futottam, csak a legalapabb hozzávalókat választottam: legyen benne só meg fehérje és persze a hidratálásról sem feledkeztem meg. Miután átfutottam a célvonalon, annyira szomjas voltam, mint egy túl jól sikerült buli másnapján, pár éve. Két tucat jéghideg osztrigát ettem meg - pedig nem is szerettem az osztrigát.

A testem megváltozott

Mint a legtöbben, akik először indulnak versenyen, én is arra gondoltam, hogy a hasam kockás lesz a felkészülés végére. Persze vannak olyan szerencsések, akiknek sikerül, nekem viszont fel sem jött a vádlimra a nadrágom. Ettől függetlenül erősnek éreztem magam és tény, hogy a lábaim eléggé izmosak lettek. Büszke voltam arra, hogy vannak jelei a kemény munkának.

Hivatalosan is kifogytam a kifogásokból

A maratonfutás áldása és átka, hogy mentálisan is fel kell rá készülni. Nem lehet kifogásod arra, hogy kihagyd a felkészülés egyik-másik edzését. Amikor azon kezdett el kalandozni az agyam, hogy inkább otthon maradok és a dobozából eszem a gabonapelyhet a kanapén, megszólalt a fejemben a vészcsengő, hogy nem tehetem meg, mert maratonra készülök.

Titeket miben változtatott meg a maraton?