futócucc

4 tipp, amit bevethetsz mosásnál, hogy illatosabbak legyenek a futócuccaid

Forrás: Félix Prado / unsplash
A következő trükköket bevetve eltűnnek a kellemetlen szagok az edzőcuccaidból!

Biztos, neked is vannak olyan futócuccaid, amiket hiába mostál ki, mégis egy használat után ismét furcsa bukét árasztanak magukból. A nedvességelvezető anyagok szuperek, amikor arról van szó, hogy szárazon és hűvösen tartsanak, azonban könnyebben fordulhat elő velük az is, hogy kellemetlen szagot kezdenek árasztani magukból. Erre a helyzetre pedig sokszor a mosószer nem elég, a következő tippek viszont segíthetnek abban, hogy valamit javíts a helyzeten.

Teríts ki mosás előtt

A legfontosabb, hogy az átizzadt futócuccaidat ne göngyöld össze és dobd a szennyeskosár aljára, hanem terítsd ki, hogy kiszellőzzenek - lehetőleg mosás előtt.

Mosd kifordítva

A leggingsekkel különösen jól járhatsz, ha kifordítva mosod őket, hiszen így a legkényesebb területekre is bőven kerül mosószer. Ugyanez a helyzet a felsőknél is.

Ne mosd a futócuccaidat nehéz anyagokkal

A törölközők és vastag pulcsik hatására kevesebb mosószer és víz jut a sportcuccaid szövetébe, emiatt érdemes ezeket minden esetben külön-külön kimosnod.

Szódabikarbónával a sikerért

Önts egy bögrényi szódabikarbónát a mosáshoz az öblítés fázisában, hogy a kellemetlen szagokkal hatékonyabban tudd felvenni a küzdelmet.

Ha ezeket a tippeket betartod, biztos, hogy sokkal illatosabbak lesznek a kedvenc futócuccaid!

A következő tippek pedig abban segítenek, hogy megtaláld a futócuccok királyát, a tökéletes cipőt: