Borítókép: Így segít a futás abban, hogy megnöveld a munkahelyi produktivitásod

Így segít a futás abban, hogy megnöveld a munkahelyi produktivitásod

Forrás: getty images
Amilyen furcsán hangzik, annyira igaz, hogy a futás feltölt energiával.

Ez pedig különösen jól jön a munkanapokon is, amikor a legtöbben literszám döntik magukba a kávét, hogy a feladataikat el tudják végezni. Ettől viszont nem leszel sokkal produktívabb, sőt, akár hamarabb el is álmosodhatsz a túlzásba vitt koffeinfogyasztástól. A futás viszont szuper megoldás arra, hogy több energiával állj neki a munkának. Meg is mutatjuk, miért.

Javul az önértékelésed

Ha bármikor is küzdöttél már azzal, hogy túl kevés az önbizalmad, ideje elkezdened futni. Ez a tulajdonság jól jön akkor, ha asszertívabb szeretnél lenni és fontos, hogy előrébb lépj a munkahelyi ranglétrán.

Nő Energiaszinted és produktívabbá válsz

A rendszeres mozgás hatására javul a vérkringésed, mely egyből kihat az energiaszintedre is. Ezen kívül a futás arra is jó, hogy felfrissítsen kicsit. Az edzés közben felszabaduló endorfinok pedig a motiváció fenntartásában is fontos szerepet játszanak.

Hangulatjavító

A megfelelő munkavégzéshez szükség van arra is, hogy ne ingadozzon a hangulatod. Ha jól érzed magad a bőrödben, hamarabb éred el a céljaidat és gyorsabban is fejlődsz.

Jobban alszol

Az energia és produktivitás szempontjából a pihentető alvás is fontos. Szóval ha jobban alszol, jobban megy a munka is. Ha megfelelően időzíted az edzéseid, úgy aludhatsz, mint a bunda. Ha szorongással küzdesz és emiatt megy nehezen az elalvás, a futás segít abban is, hogy ezt kiküszöböld, hiszen csökkenti a feszültséget.

Ha beiktatod a napi rutinodba a futást, sokkal energikusabb és motiváltabb leszel, ráadásul jobb munkaerő is válik belőled.

Jöhet még egy kis motiváció?