futás, zenehallgatás

A 8 legjobb futós zene nem csak futáshoz

Forrás: Getty Images
Akár zenével szoktál, akár nem, biztosan te is ismersz több olyan dalt, aminek megszületését épp a futás ihlette. Összeállításunkban hazai és külföldi zenéket válogattunk, amik futásról szólnak, így ha van egy lejátszási listád a futáshoz, akkor ezeket a dalokat feltétlen vedd fel a kedvencek közé!

A futás az előadóművészek között is egyre népszerűbb sport, zenészek, színészek, műsorvezetők, ismert közéleti szereplők is vannak többen, akik futás közben tudnak igazán kikapcsolódni, vagy épp inspirálódni. Biztos neked is van kedvenc futós zenéd, amit akkor hallgatsz, amikor extra adag motivációra van szükséged. Összeválogattunk nyolc olyan slágert, amit mindenképp fel kell venned a kedvenc futós zenéid közé, hiszen már a címük is utal kedvenc sportunkra.

Gnarls Barkley - RUN

2008-ban jelent meg az amerikai soul és RnB énekes dalszerző Run c. száma, ami a 14. legjátszottabb sláger lett abban az évben az Egyesült Államokban. A pörgős nóta tökéletes választás bemelegítéshez.

One Republic - Run

Még nincs egy éves a az amerikai popbanda Run c. Slágere, amit előszeretettel játszanak a hazai rádiók is. Egy tempós edzéshez mindenképp vedd fel a playlistedre.

Kovacs - I better run

Itthon talán kevésbé ismert a holland énekesnő Sharon Kovacs I better run c. száma, ami 2018-ban jelent meg, és a mai napig az egyik legnépszerűbb slágere a holland énekesnőnek, aki nevét magyar származású nevelőapja után vette fel.

Szakács Gergő - Elkezdem

Kezdő futók himnusza is lehetne Szakács Gergő Elkezdem c. dala. A népszerű Follow the Flow együttes énekese, szóló karrierjének egyik legnagyobb slágere, melynek a klipje is a futás körül forog, szó szerint.

Iron Maiden - Run to the Hills

Az angol Heavy Metal banda Run to the Hill c. száma listánk rangidős dala, mely igazán jó választás egy kemény résztávozáshoz.

American Authors - I born to run

A kakukktojás, talán a legkevésbé ismert szám 2016-ban jelent meg és a New Yorki-i rockbanda egyik legnagyobb slágere a mai napig az USA-ban.

Beyonce - Run the world

Ha meghalljuk a Destiny’s Child egykori frontemberének a nevét, nem feltétlenül erre a dalára gondolunk, de Beyoncé bármit is kiad a kezéből, annak sikere garantált, így a Run the World c. száma is, ami az énekesnő 2011-ben megjelent 4. szólóalbumán kapott helyet és egy igazi csajos dal lett, mely fő mondanivalójával a nők közötti összefogásra buzdít.

Péterfy Bori & Love Band- Futás

Végül, de nem utolsósorban pedig a magyar alternatív rockbanda 2012-ben megjelent slágerével zárjuk a listánkat, mely a Társas Játék c. Magyar sorozatból is ismerős lehet, és tökéletes választás egy kellemes edzés utáni levezető kocogáshoz.