Borítókép: A rántottán túl: 3 tojásos recept, amit imádni fogsz

A rántottán túl: 3 tojásos recept, amit imádni fogsz

Forrás: Unsplash.com
Futóként elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű proteint vigyél be a szervezetedbe. Erre a tojás egy meglehetősen könnyű megoldás, de hosszú távon unalmassá válhat. Adunk pár tippet, amivel érdemes kísérletezned.

Sonkatekercs tojáskrémmel töltve

Ha kevés időd van és mégis szeretnél valami finomat készíteni, ez a neked való recept! Kevés hozzávalóból, valamint otthon lévő alapanyagokból ínycsiklandozó sonkatekercset készíthetsz. Fehérjében gazdag, futóknak tökéletes fogás.

Tonhalas töltött tojás

A tojás mellett a tonhal is nagyon értékes fehérjeforrás. Kombináld a kettőt és készíts időhatékony fogást, amit bármikor bedobhatsz, ha megéhezel.

Nézd meg a videót itt

Tojásos nokedli

Imádod a magyaros fogásokat, de úgy érzed, hogy a nehéz, húsközpontú ételek nem férnek bele a mostani étrendedbe? Az a jó hírünk, hogy egy kis csavarral megoldható, hogy ne kelljen száműznöd a kedvenceidet. Ha a tésztához szükséges fehér lisztet teljes kiőrlésűre cseréled, bőven beleférhet. Ez a liszt típus például rosttartalmának köszönhetően gyorsítja az emésztést. Köretként fogyassz hozzá salátát, hogy a zöldségbevitelről is gondoskodj.

A SPAR Életmódkönyv - Klasszikusok egészségtudatosan című könyvben számtalan hasonlóan izgalmas újraértelmezett recepteket találsz, ezen kívül pedig további életmód váltáshoz szükséges alapinformációkat és hasznos edzésterveket olvashatsz szakértőktől, amiket könnyedén alkalmazhatsz a mindennapjaidban.