Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

A munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek
Facebook
Twitter
Pinterest
A munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatban több tévhit is kering a köztudatban, melyeknek sok esetben semmi valóságalapjuk nincsen. Mégis sok vállalatvezető tényként kezeli ezeket a hiedelmeket, és ezért nem mer szerződést kötni munkaerő-kölcsönző cégekkel.

Ezért mi most igyekszünk eloszlatni a leggyakoribb tévhiteket, hogy azok ne tarthassák vissza a nehéz helyzetben lévő vállalatokat ettől a kézenfekvő és határozottan sok előnnyel járó foglalkoztatási formától.

Tévhit 1: A munkaerő-kölcsönzés drága

Ez a tévhit abból indul ki, hogy a kölcsönző cégnek járulékot kell fizetni a kölcsönzött munkavállalók után, de azt már nem veszi figyelembe, hogy a kölcsönzéssel mennyi költség megspórolható.

Elég csak abba belegondolni, hogy a munkaerő toborzásának költségei milyen magasra rúghatnak, hiszen a cégünk által feladott online és offline álláshirdetések sem ingyen kerülnek fel az egyes portálokra. Vagy az mennyi időt és pénzt emészt fel a vállalatunknál, hogy a jelentkezőket végigvezessük a többkörös interjúztatáson, valamint a HR-osztály elvégezze a jelentkezőkkel kapcsolatos szükséges adminisztrációt, és akkor a próbaidő alatti felmondás szintén ott van, mint kockázati tényező.

Tévhit 2: A munkaerő-kölcsönzés rengeteg adminisztrációval jár

Sok vezető úgy hiszi, hogy a kölcsönzött munkavállalóval kapcsolatos adminisztráció a kölcsönvevő cég feladata, és ezenfelül még a kölcsönző céggel kötött szerződés szintén további adminisztrációs terheket róhat a vállalatra.

Ezzel szemben az az igazság, hogy a kölcsönző cég intézi a munkavállalóval kapcsolatos összes adminisztrációt, mely magába foglalja a munkaszerződés megkötését, a bér meghatározását, a járulékok kifizetését, a kötelező bejelentések és bevallások megtételét, valamint a bérszámfejtést és a kifizetést is a kölcsönző cég intézi.

Tévhit 3: A kölcsönzött munkavállalónak csak a kölcsönző cég adhat utasítást

Gyakori tévhit az is, hogy a munkavállalónak kizárólag a kölcsönző cég adhat utasítást a munka végzésével kapcsolatban. Az igazság viszont az, hogy a munkavégzés helyének és idejének meghatározása, a szabadságok kiadása és az elvégzett munka minőségének ellenőrzése a kölcsönvevő cég feladata.

Tévhit 4: Csak fizikai munkára lehet munkaerőt kölcsönözni

Több munkaerő-kölcsönző cég csak azokkal a munkavállalókkal foglalkozik, akiket olyan munkákra lehet kiközvetíteni, melyekhez nincs szükség szakirányú végzettségre, hanem alapfokú tanulmányok is elegendőek.

Azonban vannak olyan kölcsönző cégek, mint például a Beraman, mely a képzetlen munkaerő-kölcsönzés mellett képzett IT és autóipari szakembereket egyaránt képes biztosítani a kölcsönvevő cég számára.

Ha eddig Önt is ezek a tévhitek tartották vissza a munkaerő-kölcsönzéstől, akkor ne habozzon felvenni a kapcsolatot a céggel!

Tovább olvasok
Kép

Miért veszélyes - és nem erény - a futók magas fájdalomtűrése?

Fáj? Igen…kicsit, nem vészes. És persze elmész futsz fél órát, órát, egy félmaratont, edzel rendszeresen „pici” fájdalommal. Ami valójában lehet, hogy nem is olyan pici.

Kép

Büntetőkör #25 - Folytatódik a beszélgetés a maratonfutó-legendával, Szekeres Ferenccel

Ha tetszett az első rész, most meghallgathatod, mi mindenről beszélgetett még Simonyi Balázs Szekeres Ferenccel!

Kép

Az Aloe vera 5 fantasztikus hatása, amik különösen hasznosak a hideg idő beálltával

Nyáron sebgyógyításra, napégésre fantasztikus az Aloe vera, de az igazság azt, hogy ezt a csodanövényt az év 365 napján érdemes lenne használni - mondjuk is, hogy miért!

Kép

A futópad-tulajdonosok mindössze 14 százalékának van rendkívüli motivációja az edzések elvégzéséhez

Ugyanakkor ők még mindig motiváltabbak, mint más, aki fitneszgépeken, otthoni sporteszközök használatával sportol rendszeresen – derült ki egy tanulmányból.

Kép

Zsírégetés? Egészséges szív? Van egy másik nagyon fontos ok, amiért minden nőnek kardióznia kéne

Sokan akkor kezdenek kardiózni, amikor leadnának néhány kilót, magasabb a vérnyomásuk a kelleténél, vagy mert szeretnének általánosan fittebbek lenni. Ám van még egy nagyon fontos érv a kardiózás mellett - a nők számára!

Kép

Neked volt már rosszul sikerült futásod? A legjobbak sem verhetetlenek és ez így van jól!

Az elmúlt két hétben a világ legjobb futói közül ketten másként zártak 1-1 versenyt, ahhoz képest, mint ahogyan előzetesen várták…vártuk. Eliud Kipchoge Londonban, Joshusa Cheptegei pedig az elmúlt hétvégi félmaratoni VB-n teljesített szolidabban önmagához képest.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem