Borítókép: Ultramenő színkombóval lép piacra az új kedvenc futócipőd

Ultramenő színkombóval lép piacra az új kedvenc futócipőd

Világklasszis futókkal együttműködve fejlesztették ki az adidas legújabb csúcsmodelljét.

Végre lehull a lepel az adidas újdonságáról, az adizero adios Pro modellról! A „Dream Mile” névre hallgató, merész pink és kék színeket ötvöző színkombináció az első frissítés mióta a márka júniusban piacra dobta a limitált szériás fazont. A különlegesség nyáron annyira bejött a közönségnek, hogy 15 perc alatt kifogytak a készletek, de pánikra semmi ok, szeptember 14-től világszerte elérhetővé válik a vadiúj modell.

A cipő tökéletesítésében olyan világklasszisok segítettek, mint a kenyai hosszútávfutó Joyciline Jepkosgei, vagy Rhonex Kipruto. Az atléták folyamatos tesztelésekkel és visszajelzésekkel tettek hozzá a modell véglegesítéséhez.

A beépített innovációk célja, hogy segítse az atlétákat a maximális gyorsaság elérésében. A biomechanikai laboratóriumokban végzett tesztek során a sportolók lábközépi csontjait vizsgálták, hogy a cipők kialakítása ezt tükrözze vissza. Az eredmény többek közt az áttörő EnergyRods technológia, azaz öt merevített karbonlemez, ami optimalizálja az energia visszaadást és lehetővé teszi, a sebesség hosszú távú megtartását.

Az Energyrods LightstrikePRO középtalppal egészült ki, ami a megfelelő támasztásról gondoskodik, miközben extra könnyű párnázottsággal tesz a kiugró mozdulatokért és a tartós gyorsaságért.

Legfőbb jellemzők:

  • felsőrész: celermesh, ami a rugalmasságot és szellőzést biztosítja
  • középtalp: két réteg LightstrikePRO közé ágyazott különeleges EnergyRods technológiával
  • külsőrész: könnyű súlyú gumi
  • súly: 246 g

Az adidas új csúcsmodelljének nem is lehetne méltóbb debütálása, mint, hogy Peres Jepchirchir ebben dönti meg a női félmaratoni csúcsot a prágai RunCzech versenyen. Jepchirchir 1:05:34-es idővel futott célba lábán az adidas adizero adios Pro-val.