Borítókép: Tudod, mennyivel hosszabbítja meg az életedet 1 óra futás?

Tudod, mennyivel hosszabbítja meg az életedet 1 óra futás?

Forrás: Getty Images
A futás őrületesen népszerű sport, mégis rengetegen támadják (nyilván azok közül, akik nem futnak), hogy nem egészséges, tönkreteszi a térdet, a szívet, stb. Most viszont egy olyan tanulmány jelent meg, ami bebizonyítja, hogy csodálatos hatással van a testre!

A Progress in Cardiovascular Diseases című szaklapban jelent meg nemrég a szóban forgó tanulmány, és megmutatta, hogy milyen előnyös hatásai vannak a futásnak.

Például, átlagosan 3 évvel megnövelheti az életedet. A kutatást végzők szerint, ha hetente mondjuk 2,5 órát töltesz a kilométerek gyűjtésével, és az életedben 50 évet futsz le, akkor is még csak 0,74 évet szánsz erre a sportra, de minden egyes óra, amit vele töltöttél, 7 órával növeli meg a várható élettartamodat. Szóval ez azért elég jó deal, nem igaz?

A kutatás arra is fényt derített, hogyha olyan egészségügyi szempontokat nézünk, mint a magas vérnyomás kezelése, a szívproblémák és a túlsúly elkerülése, a futás minden más sportnál hatékonyabbnak bizonyult. Egész pontosan 2 és félszer hatásosabb!

Természetesen, arra nagyon oda kell figyelni, hogy ne feszítsd túl a húrt és vigyázz magadra, legyen fontos a regenerálódás és a megfelelő táplálkozás, így a tested sokáig egészséges maradhat!