Borítókép: Köleses Waldorf saláta

Köleses Waldorf saláta

A köles mangában gazdag. Ez az ásványi anyag elengedhetetlen az anyagcsere megfelelő működéséhez és a csontképződéshez.

SALÁTA

  • 150 g köles
  • 250 g kelkáposzta
  • fél kg főtt csirke
  • 2 nagyobb alma, szeletelve
  • 1 piros kaliforniai paprika, felszeletelve
  • 2 zellerszár, felszeletelve
  • 50 g aszalt vörösáfonya

ÖNTET

  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 3 ek. ciderecet
  • 2 ek. víz
  • 40 g darabolt dió
  • 1 sonkahagyma, felkockázva
  • 1 citrom héja
  • 1 ek. dijoni mustár
  • negyed tk. só

A kölest tedd fel főni fél liter vízben. Ha felforrt a víz, takarékon főzd 20 percig lefedve, amíg az összes folyadékot fel nem szívja a gabona.

5 percre tedd félre hűlni, majd egy villával keverd össze.

Az öntet hozzávalóit dobd turmixgépbe és alaposan keverd össze. A kelkáposztát tedd egy nagy tálba, mehet rá 2 ek. öntet. Alaposan masszírozd a levelekbe a dresszinget. Ha már megpuhultak a levelek (kb. 2 perc), keverd a káposztához a saláta többi hozzávalóját és locsold meg a maradék öntettel. 6 főre.