Köleses Waldorf saláta
A köles mangában gazdag. Ez az ásványi anyag elengedhetetlen az anyagcsere megfelelő működéséhez és a csontképződéshez.
SALÁTA
- 150 g köles
- 250 g kelkáposzta
- fél kg főtt csirke
- 2 nagyobb alma, szeletelve
- 1 piros kaliforniai paprika, felszeletelve
- 2 zellerszár, felszeletelve
- 50 g aszalt vörösáfonya
ÖNTET
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 3 ek. ciderecet
- 2 ek. víz
- 40 g darabolt dió
- 1 sonkahagyma, felkockázva
- 1 citrom héja
- 1 ek. dijoni mustár
- negyed tk. só
A kölest tedd fel főni fél liter vízben. Ha felforrt a víz, takarékon főzd 20 percig lefedve, amíg az összes folyadékot fel nem szívja a gabona.
5 percre tedd félre hűlni, majd egy villával keverd össze.
Az öntet hozzávalóit dobd turmixgépbe és alaposan keverd össze. A kelkáposztát tedd egy nagy tálba, mehet rá 2 ek. öntet. Alaposan masszírozd a levelekbe a dresszinget. Ha már megpuhultak a levelek (kb. 2 perc), keverd a káposztához a saláta többi hozzávalóját és locsold meg a maradék öntettel. 6 főre.