Borítókép: Reflektorfényben az új Kiprun modellek

Reflektorfényben az új Kiprun modellek

Forrás: DECATHLON
Az őszi futószezon kezdetével újabb Kiprun modellek érkeznek a Decathlon áruházaiba.

Kiprun KS900 – az eddigi legkényelmesebb futócipő a Kipruntól

A korábbi Kiprun cipők esetében a Kalensole hab felelt az ütéscsillapításért, és a dinamikáért egyaránt, a Kiprun KS 900-as cipőben azonban sikerült egy olyan habszivacsot alkotni, ami még a profi atlétáknak is ínyére lesz: ez az MFOAM.

A cipő lényegesen könnyebb, mint az eddigi edzőcipők (256 g 42-es méretben). A talp formája szélesebb a korábbinál, hogy a talajjal való nagyobb érintkezési felületnek köszönhetően még nagyobb védelmet biztosítson a viselőjének. A cipő ugyan neutrális, de a széles talp kialakítás miatt sokkal kisebb a csavarodási lehetőség, így nyugodt szívvel ajánljuk enyhén befelé vagy kifelé dőlő lábtartásúaknak is. A cipő sarokmagassága 8 mm-es, hogy mindinkább törekedjen a futó a talp elülső lábfejére érkezni, amivel szintén csökkentheti a sérülés kockázatát.

kiprun
Forrás: DECATHLON

Mielőtt az áruházakba kerülnek a cipők, több ezer kilométer teszten esnek át, a 10 km-es versenytől a maratoni távig. A tesztelők 100%-a érezte úgy, hogy a cipő valóban kényelmesebb, mint a Kiprun választék más modelljei.

A bevart nyelv fokozza a jó tartás érzetet, a hajlítás könnyítő barázdáinak köszönhetően tempós futásra is alkalmas.

kiprun
Forrás: DECATHLON

Kiprun KD800

Ez a cipő nem teljesen ismeretlen, hiszen a 2019-ben került piacra a Kiprun Ultralight, aminek a tovább gondolt változata lett a KD800. A súlya 200 gramm (42-es méretben), vérbeli versenycipő.

A 6-os drop maradt, de a dinamikát segítő, illetve fokozó Up'bar Pebax szerkezeten változtattak, a vásárlói visszajelzéseknek megfelelően. A habszivacs puhább és vastagabb lett az ütéscsillapítás javítása érdekében, külső talp is tartósabb lett.

És ami még ősszel következik

7 éves fejlesztés eredményeként a Párizsi maratonon mutatták be a Kiprun történetében az első carbon cipőt, a Kiprun KD 900X-et. A VFOAM gondoskodik a dinamikáról és az ütéscsillapításról, 221 gramm súlya (42-es méret), és a 150 Eurós ára versenyképessé teszi a piacon. A szénszál segítségével az elrugaszkodás pillanatában energiát takaríthat meg a viselője, az eredmény önmagáért beszél: Yoan Kowall első európaiként az előkelő 10. helyet szerezte meg a Lille-i félmaratonon, 1 óra 02' 17"- es idővel. A Kiprun KD 900X hamarosan elérhető lesz a Decathlon áruházakban és online.