Borítókép: Indul a nevezés a balatoni Napfelkelte Félmaratonra

Indul a nevezés a balatoni Napfelkelte Félmaratonra

A Balaton két legnagyobb hajójával indulhat útjára második alkalommal a Runner’s World bemutatja: II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton, azon a hosszúhétvégén, amikor kb. 2 millió ember pihen a tónál: augusztus 19-én!

Az előnevezés: április 14., 05:52, pontban napkeltekor a Futniszep.hu-n indul!

A újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton azon kevés versenyek közé tartozik, melyek A-ból B-be jutnak el, azaz a rajt és a cél nem egyezik. A központ a Káli-medence csodaszép falvacskája, Szentbékkálla tetején található. Innen kora hajnalban buszokkal leszállítjuk a teljes mezőnyt a révfülöpi kikötőbe, ahonnan 05:30-kor elindul a Balaton két legnagyobb hajója, a Füred és a Badacsony katamarán a Balaton közepére, ahol kereken 05:52-kor felkel a nap.

Képzeld csak el, amint megpillantod a horizonton, majd több tíz kilométeren keresztül érkeznek az első sugarak a víztükrön.... közben idén már két hatalmas hajó ring egymás mellett a vízen, egyiken Lauer papi, másikon egy fél országot átutazva egy buli után csak e futóverseny kedvünkért Náksi Ati papa... semmihez sem fogható érzés és látvány volt tavaly és reméljük, hogy lesz idén is!

A mezőny fél 7-kor köt ki Badacsonynál, ahonnan egy közös bemelegítést követően indulnak el a futók a 8 településen keresztül a magyar Toscana-nak is hívott Káli-medencébe, az északi part minden kétséget kizáróan legszebb tájegysége felé, majd rajta keresztül vezet utunk tovább, egészen Szentbékkálla templomtornya felé.

🔸 a Knauf Tihanyi és a Mapei Szigligeti Félmaratonok csapatának legnagyobb dobása
🔸 2019. 08. 19.
🔸 csak félmaraton
🔸 előnevezés: április 14., 05:52, pontban napkeltekor a futniszep.hu-n
🔸 házhozszállított rajtcsomagok
🔸 előre rendelhető reggeli és ebéd
🔸 666+1 fő
🔸 Balaton közepe
🔸 the only one since 2018

Még több infó a futóversenyről és a nevezésről itt.