Borítókép: A Föld bajnokai fenntarthatóan közlekednek - Csatlakozz!

A Föld bajnokai fenntarthatóan közlekednek - Csatlakozz!

Közlekedni muszáj. Munkába menet, iskolából jövet, ha bulizni, vásárolni megyünk, vagy a gyerekért az óvodába. Ennek egy részét futva is meg lehet oldani, de vannak azért egyéb alternatívák is...

Íme, 6 tipp, hogyan közlekedhetsz zöldebben! Ráadásul, ha csatlakozol az E.ON kihívásához, másokat is inspirálhatsz és nyerhetsz is.

Legyél a Föld bajnoka!

  • Válaszd az e-mobilitást: utazz e-autóval ha teheted, vagy pattanj fel egy elektromos rollerre vagy blinkee.city elektromos robogóra.
  • Pattanj biciklire: A biciklizés javítja a vérkeringésedet, jó hatással van a vércukorszintedre és megmozgatja az ízületeidet. És persze keresztedzésnek sem utolsó.

  • Használd a zöld közösségi közlekedést: választhatod a trolit, a metrót, a villamost vagy ha van a városodban az elektromost a dízelmotoros buszok helyett. Ha nyaralni mész, rövidebb távon utazz inkább vonattal.
  • Szervezz telekocsit munkába menet: ajánld fel a kollégáidnak, hogy utazzatok együtt munkába és máris csökkentettétek az addigi károsanyag-kibocsátásotokat.

  • Próbálj ki egy új, zöld közlekedési eszközt: már szinte el is felejtetted, milyen rollerezni? Térj vissza a gyerekkori kedvencedhez, meglátod, milyen szórakoztató!

  • Gyalogolj: ha naponta 10 ezer lépést megteszel, fittebb, egészségesebb életet élhetsz. Kell ennél több?

Eljött a tettek ideje, legyél Te is a Föld bajnoka!

A Föld bajnokai kihívást az E.ON Hungária Csoport hívta életre, hogy segítsen a fenntartható gondolkodást egyre inkább a mindennapok részévé tenni. Az E.ON hisz az összefogás erejében, és abban, hogy közösen mérsékelhetjük az éghajlatváltozás negatív hatásait.

Az E.ON fenntartható szolgáltatásaival, megoldásaival és energiahálózatának folyamatos, innovatív fejlesztésével azon dolgozik, hogy zöldebbé tegye az otthonok, cégek és városok mindennapjait. Az energiavállalat fő célja, hogy 2030-ig felére csökkentse károsanyag-kibocsátását, 2050-re pedig karbonsemlegessé tegye működését.

Vegyél részt az E.ON játékában, fotózd le, hogyan teljesíted a fenti kihívások egyikét, és oszd meg >>itt vagy az Instagramon!

Részt veszek a kihívásban!