motiváció,futás,mire tanít a futás,motiváció futóknak

Motiváció futóknak: 5 dolog, amit megtudhatsz magadról futás közben

Forrás: getty images
Sokan azért szeretnek futni, mert nem csak a testükre, hanem az agyukra is jó hatással van a futás. Hiszen már az szuper, hogy időt töltesz a szabadban, az endorfinlöket pedig csak hab a tortán.

Azonban egy csomó dolgot megtanulhatsz magadról futás közben, hiszen ekkor az agyad és tested igazán szoros kapcsolatba kerül. És mivel sok dolog fejben dől el, nem véletlenül érdemes odafigyelni a mentális felkészülésre is. Arról nem is beszélve, mennyire jó motivációt adhat, ha a következő dolgokat megtanulod.

A következő öt dologgal biztos, hogy te is szembesültél már, ha rendszeresen szoktál futni:

Megtanulod, hogyan érzed magadat valójában

A futás remek alkalom arra, hogy letisztázd az érzelmeidet, közben ugyanis felszínre törnek a rejtett érzések és a kevésbé rejtettek is. A boldogság, szomorúság, düh, félelem mind előjöhetnek egy-egy futás alkalmával, de ez így van rendjén, hiszen mire hazaérsz, biztos, hogy kitisztul a fejed.

Megtanulod, mi a legjobb megoldás a problémádra

Számtalan futó esküszik rá, hogy a futás a legjobb problémamegoldó. Ilyenkor ugyanis össze tudod vetni a lehetséges megoldásokat és kitszitult fejjel választhatod ki azt, ami a számodra a legjobb.

Megtanulod érzékelni a tested jelzéseit

Ha szaporán veszed a levegőt, túl gyors a tempód, ha izomlázad van a combodban, az az előző napi erősítés eredménye - és ez csak két dolog a sok közül. Futás közben megérzed, ha kevesebbet aludtál, vagy ha a stressz miatt befeszül a vállad. Sokkal jobban meg tudod érteni a tested jelzéseit, ha futsz.

Megtanulod, hogyan hozz ki magadból többet

A fáradtság és az esetleges kisebb fájdalmak ellenére is teljesíted a kitűzött távot, ugyanis tisztában vagy azzal, hogy mennyire büszke leszel magadra, ha sikerül elérned, amit elképzeltél.

Megtanulsz egyszerűen csak létezni

Lehet, hogy futás közben elkalandoznak a gondolataid, de az biztos, hogy megtanulod megélni a jelent (igen, már csak az is elég hozzá, ha csak a légzésedre, vagy a testedre figyelsz) és kicsit a saját világodba vonulhatsz vissza.

Téged mire tanított a futás?

Olvasnál még a témában?