futás,egyedül futás

#FUSSEGYEDÜL – De hogyan kedveld meg a magányos futást, ha közösségi arc vagy?

Forrás: Getty Images
Van, akinek a futás a tökéletes énidős program, amikor végre egyedül lehet, ám sokaknak épp a közösség az, ami a motivációt jelenti, és amiért igazán szeretik ezt a sportot.

Ha te is csapatban futós típus vagy alapvetően, ez a cikk neked szól!

 • Nézd az előnyeit!
  Csapatban futni buli, és jó húzni a másikat a nehezebb edzéseken. Viszont ezeken a futásokon nehéz saját magadra koncentrálni. Most, hogy egyedül futsz, használd ki: figyeld és javítsd a futótechnikádat, a tempódat, a légzésedet. Sőt, ilyenkor tudsz azokra a gondolatokra is kiemelten figyelni, amik futás közben megjelennek, és amiket kezelned kell tudni egy nehezebb kihívás, verseny alkalmával.
 • Szórakoztasd magad!
  Ha eleinte túl magányosnak érzed magad, vigyél magaddal fülest, és hallgass zenét vagy podcastet, esetleg menj olyan útvonalra az erdőben, ahol még nem voltál (de oda ne vigyél magaddal zenét)!

 • Tűzz ki új célokat!
  Elmaradnak a tavaszi versenyek, ez van. Viszont, ha szeretnél motivált maradni, jó, ha nem csak úgy futsz a nagyvilágba. A cél nem feltétlenül egy verseny, lehet ez csupán az, hogy minden másnap megteszel X kilométert, vagy hogy javítasz a tempódon, esetleg többet mész a természetbe. Csak legyen valami, amihez tartanod kell magadat!

 • Változtass a megszokott rutinon!
  Nem, mintha az élet nem arra kényszerítene, hogy alapjaiban változtassuk meg a szokásainkat, de ha eddig csapatban futottál, és szeretted, most pedig egyedül vagy kénytelen, ne ugyanazokat az időpontokat, helyszíneket, útvonalakat válaszd, hanem alakítsd át teljesen a programot, és így kevésbé érzed majd a csapat hiányát.

Jó futást mindenkinek!