Borítókép: Sérülésmentes nyarat!

Sérülésmentes nyarat!

Forrás: Europress
Nyáron mindenki jobban belehúz, de ha nem szeretnél hamar lesérülni, tartsd be az alábbi szabályokat!

1) Mindig figyelj arra, hogy milyen formában vagy. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy átugranak pár lépcsőfokot a fejlődésben, pedig ezt nem szabad. Kellenek a kihívások, de csak olyanba vágj bele, amit elbír a tested!

2) Hallgass a testedre! Azt hiszed, az a kis fájdalom a sípcsontod belső részén semmiség? Soha nem az! Legyen otthon árnikagéled, amivel kezelheted az ilyen gyulladásokat, egy kis jegelés meg pihentetés pedig kijár neked pár napig.

3) Soha ne ragadj be egy edzéstípusba! Attól még, mert itt a nyár, és nonstop futhatsz a szabadban, muszáj beiktatni néhány keresztedzést, hogy megfelelően fejlődjön a tested.

4) Bár, amikor már tapasztalt vagy, be tudod azonosítani a fájdalmat, mégis jobb nem az öndiagnózisra vagy a Google-re hagyatkozni, hanem egy profira!

5) A megfelelő étrend is elengedhetetlen a sérülések elkerülésében: fogyassz sok kalciumban, omega-3 zsírsavakban és proteinben gazdag ételt.

6) Ha eleget alszol, sokkal kisebb eséllyel találnak meg a sérülések. Szóval ez legyen az a dolog, amiről soha, semmilyen körülmények között ne engedj!