Borítókép: „Valahol mindig van egy izomcsomóm” - 9 dolog, amit megtanultam, amióta rendszeresen járok sportmasszőrhöz

„Valahol mindig van egy izomcsomóm” - 9 dolog, amit megtanultam, amióta rendszeresen járok sportmasszőrhöz

Forrás: Getty Images
Az egyik kedvenc időtöltésem sportmasszőrnél lenni, még ha olykor fáj is.

Masszőrhöz nagyon régóta járok, kisebb-nagyobb rendszerességgel, de teljesen megváltoztatta az életemet, amikor a sima gyógymasszázs helyett elkezdtem sportmasszázsra járni. Ezeket tanultam meg azóta:

  1. Valahol mindig van valami csomócska, vagy legalábbis valami, amit ki kell masszírozni, és az bizony fáj.

  2. Ha becsületesen és alaposan hengerezem, az hihetetlenül meghálálja magát.

  3. Nem lehet elrejteni, ha elbliccelem a nyújtást, és az is rögtön kiderül, ha rossz technikával futok.

  4. Hihetetlen csodálatos az emberi test. Bár nemrég elvégeztem egy edzői képzést, ahol természetesen tananyag volt az anatómia is, mégis minden egyes alkalommal tud valami érdekeset mondani a masszőr az izmokról, ízületekről, ami lenyűgöz.

  5. A sportmasszázs egy olyan dolog, ami bár luxusnak tűnik, sportolóként igenis rá kell szánni az időt és pénzt is, mert nagyon fontos.

  6. Amikor valaki azt mondja, hogy „a futáshoz csak egy jó cipő kell” és mehetsz, az valószínűleg egy másik bolygón él.

  7. A szülőknek mindig igaza van! Éveken át rendszeresen beszólt apukám, mert ha egy helyben álltam, mindig az egyik lábamon tartottam magam, és azzal jött, hogy ez tuti majd valamilyen mozgásszervi problémát okoz. Nos, minden egyes alkalommal kiderült a masszőrnél, hogy ez nagyon meglátszik a lábszáram izmain, mert az a bizonyos tartóláb folyton kőkemény, akár a beton, míg a másik teljesen tónusos.

  8. Ha ellógod a keresztedzést, az is gyorsan meglátszik. Bár ez nálam nagyon ritka, mert nagyon szeretek mást is sportolni a futás mellett, de van hatása annak a mély izmaimra, hogy leálltam a heti 3 TRX-szel.

  9. Vigyázni kell magunkra és a testünkre... nagyon. Hatalmas kincs, ne rontsd el azzal, hogy nincs kedved nyújtani, vagy sérülten is futsz!