Borítókép: Jót tesz, ha kompressziós zokniban alszol?

Jót tesz, ha kompressziós zokniban alszol?

Forrás: Europress
Azt már sokszor láthattad leírva, hogy a teljesítményed javulása nem csak attól függ, hogy mit csinálsz az edzéseken, hanem attól is, hogyan regenerálódsz! Ennek érdekében pedig sokan elég érdekes dolgokat is képesek bevetni…

Egy új őrület a kompressziós szárban való alvás. Szakértők szerint nem árt, ha valaki így alszik, azonban egyáltalán nincs rá szükség. Ha valaki rehabilitáció alatt van, annak érdemes egy ideig a vérkeringés javítása végett így szunyókálnia, azonban egészséges embernél vagy minimális sérülésnél semmi szükség nincs rá, csak fölöslegesen használod ezt a nem annyira olcsó darabot.

A regeneráció szempontjából az első és legfontosabb inkább a megfelelő alvás, amire a legtöbben nem figyelnek eléggé, és képesek beáldozni az edzésekért, munkáért vagy épp bulikért. Ha nem szeretnél lesérülni, te ne legyél ilyen meggondolatlan. A második a helyezett a rostban, szénhidrátban, fehérjében, egészséges zsírokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás. Ezek mellett pedig jöhet a keresztedzés, masszázs, hengerezés és rendszeres nyújtás!