Borítókép: 4 szuperhatásos regeneráló tipp pihenőnapokra

4 szuperhatásos regeneráló tipp pihenőnapokra

Forrás: Europress
Az, hogy mennyit javul a teljesítményed, nem csak attól függ, hogy mit csinálsz az edzéseken, hanem attól is, hogyan regenerálódsz. Az alábbi módszerek nagyon hatásosak:
  1. Hallottál már az aktív regenerálódásról? Olykor jót tesz, ha egy-egy brutális edzés után másnap nem csak pihensz, hanem mondjuk kardiózol 20-40 percet nagyon könnyedén: sétálva, vagy mondjuk bringázva. Ezzel beindítod a vérkeringést, és a beragadt tejsavat is elszállíttatod!

  2. A masszázs jótékony hatásait biztosan ismered. Pihenőnapokon ajánlott meglátogatni egy jó szakembert, vagy saját magadat kezelni egy SMR-hengerrel. Ezzel fellazítod az izompólyákat és a vérkeringést is serkented.

  3. A megfelelő légzéstechnikákról is ódákat lehetne zengeni. Ezzel fejlesztheted a core-izmokat, lenyugtathatod a tested, több oxigént juttathatsz az izmaidhoz, és a tüdődbe, plusz az elmédet is felfrissíted. Ülj el néhány percre, és vegyél mély lélegzeteket, majd a szádon fújd ki nagyon-nagyon lassan!

  4. Egy napközbeni 30 perces szundikálás csodákat tesz! A „power nap” bizonyítottank hatásosan tölti fel az energiaszintet, és meggyorsítja a regenerálódási folyamatokat is!