6 ok, ami bizonyítja, hogy érdemes sok articsókát fogyasztani
Nem próbáltam még nyers articsókát enni, de elvileg nem is valami jó úgy. Főzve, vagy párolva az igazi, azért érdemes fogyasztani, mert rengeteg C- és A-vitamint, kalciumot és vasat tartalmaz.
Antioxidáns
Rengeteget tartalmaz, ezek pedig fontos szerepet töltenek be a különböző anyagcsere-folyamatokban és a szervezet lebontó folyamataiban.
Protein
Sokkal több található az articsókában, mint a többi zöldségben, úgyhogy ezért is érdemes ráfanyalodni.
Rost
Rostokban is gazdag, ez pedig az emésztést segíti. Ráadásul hosszabb ideig érzed magad telítettnek. Egyetlen articsókával beviheted a napi ajánlott rostbevitel ötödét.
Polifenol
Az articsóka erősíti az immunrendszert is, így a betegségeket is elkerülheted. Magas polifenoltartalma révén a sejtek regenerációját is segíti.
Allergia
Gyulladássemlegesítő hatása is van ennek a zöldségnek, ami az allergiás reakciók elleni harcban lehet hasznos. Emellett rendszeres fogyasztása mellett a rák kialakulásának kockázata is drasztikusan lecsökken.
Teljes értékű élelmiszer
Az articsóka segít megtartani a formádat, így nem lesz gondod a koleszterinszinttel és a BMI-vel sem. Fogyaszd hetente minél többször, a tested nagyon hálás lesz érte.