randevú, párkapcsolat, futórandi, közös futás,

Volt már futó randevúd?

Forrás: Getty Images
Nekem bevallom több is, mármint különböző személyekkel és nem rossz opció a szokásos kávézós, éttermezős, sétálós verziók mellett!

Ráadásul, ha rosszul sülne el, ott van a lehetőség arra, hogy lelépj gyorsan! Na de a viccet félretéve… Egy futó számára, ha eladósorba lép, nagyon is jó lehetőség egy olyan partner, akivel a futás, mint közös hobbi, adott. Miért ne lehetne, hát a megszokott randihelyszíneket sutba vágni és helyettük inkább egy futókörön találkozni? Apropó a PlentyOfFish társkereső oldal tanulmánya szerint a randizók csaknem 75 százaléka kávézni vagy vacsorázni megy az első találkozáskor. Te válassz ennél jóval frappánsabb helyszínt!

A közös futás is megadja ugyanazokat a lehetőségeket, amiket például egy kávézós találka, sőt még többet is, mert például elviheted választottadat egy olyan futókörre, amin még nem járt, ezzel számára is új felfedezéssel szolgálhat a közeli vagy távolabbi lakókörnyezet, miközben pipálhatjátok a napi edzést is. Ehhez persze jó, ha előzetesen tájékozódsz arról, hogy mit bír, milyen jellegű útvonalakon szokott edzeni, mert félre is mehet egy merőben jószándékú ötlet azzal, ha hosszú és nehéz útvonalra (már ha például terepre mentek) esik a választásod, amit kiszemelted nem bír.

Légy pontosan tisztában a tervezett útvonallal, veszélybe kerülhet a második randi, ha a 8 kilométeres körből 18 lesz, mert itt-ott benézel egy kanyart, kereszteződést. Ja és persze a közös futás nem verseny, szóval itt most nem az a cél, hogy kettőtök közül ki teljesíti gyorsabban a kört. Beszélgetős, könnyed kocogásra készülj, lehetőleg a 6x1000 méteres feladatodat se ezen a napon akard teljesíteni. Szóval az edzéstervet felejtsd el a közös futáson.

futópárok, futórandi, randevú, párkapcsolat,
Forrás: Getty Images

A másik, amiről szintén jó, ha képet kapsz, a tempó, amiben a közös edzés optimálisan megvalósulhat. Még csak véletlenül se fitogtasd a saját erődet, gyorsaságodat, sem úgy, hogy megemlíted, mennyire lassú neked az ő tempója, sem pedig úgy, hogy „megrángatod” az iramotokat olykor egy-egy kellemetlen belefutással. Mármint a másiknak kellemetlen belefutással…

A futórandi előtt szerencsére nem kell azon gondolkodnod, vajon vigyél-e virágot, hisz biztosan zavaró lenne futás közben, inkább legyen nálad egy kis víz, ha megszomjazna partnered, nagyon figyelmes tőled, ha jelzed, direkt neki hoztad! Illetve azon sem kell aggódnod, vajon elég trendi az étterem, ahová betértetek. Arra azonban ügyelj, hogy mit eszel és mikor a közös futás előtt. Eléggé kínos helyzeteket teremthet valami olyan étek, amitől például puffadsz a fokozott gázképződés okán és persze olyan is, amitől bokortól bokorig tudsz csak elfutni és ott elnézést kérve elidőzni.

1000 Edzéstipp futáshoz

1000 Edzéstipp futáshoz

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World első könyvében. 1000 tippünk végigvezet az első lépéstől az első versenyig vezető úton.

 

1990 Ft

2490 Ft

Viszont a közös futást jó ötlet és abszolút helyén való egy frissítő itallal, vagy egy könnyű vacsorával zárni. Ehhez készülj váltóruházattal és egy nem túl hivalkodó dezodorral!