Borítókép: Gördeszkás keresztedzés Szántó Nellivel - kipróbálod?

Gördeszkás keresztedzés Szántó Nellivel - kipróbálod?

A RW edzője, Szántó Nelli egy szórakoztató és nagyon hatásos keresztedzési formát mutat most be, amihez nem lesz másra szükséged, mint egy gördeszkára!

Minden futó számára elengedhetetlen a törzsizmok erősítése, valamint a térd és bokaízület stabilitásának fejlesztése. Nagyon sok gyakorlat és eszköz közül lehet választani, de nekem mind közül a gördeszkás feladatok a kedvenceim, mert amellett, hogy nagyon hatásosak, rendkívül izgalmas és kihívásokkal teli is.

Érdemes időnként új gyakorlatokkal színesíteni az edzéseket, mert a szervezet alkalmazkodik és a rutinszerűen végrehajtott feladatok egy idő után már nem hoznak fejlődést, ráadásul a változatossággal a motiváció is könnyebben fenntartható. Az egyláb-támaszos gyakorlatok azért nagyon fontosak, mert a futás közben nincs olyan pillanat, amikor mindkét láb egyszerre a talajon lenne, így a talajfogás pillanatában a testsúly tömegének többszörösét kell az izmoknak megtartaniuk. Ha megerősítjük a stabilizáló izmokat és fejlesztjük a koordinációs képességünket sokkal ellenállóbbak leszünk a sérülésekkel szemben.

Az általam bemutatott gyakorlatok egy bizonyos edzettségi szintet feltételeznek és csak alapos bemelegítés után ajánlatos elvégezni őket.

Kitörés

Crunch fél lábbal

Csúszkálás plankben jobbra-balra

Gördülés + crunch kombináció

Kéztámaszban ugrás + crunch

Először nehéznek tűnnek majd ezek a gyakorlatok, de kis gyakorlássall hamar belejössz. Ha pedig kérdeznél szakértőnktől, Nellitől, IDE kattintva teheted meg!